Skip to main content

Az egészséges életmódhoz gyakorlati tippeket, hasznos tanácsokat és kőkemény edzést kaptak Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportolótól azok, akik szombaton a kézdivásárhelyi sportcsarnokban részt vettek az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének II. Fitt Napján.

foto_Kocsis_B_Janos-aerobik_edzes_Katus_Attilaval-0410

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke a rendezvény kapacsán elmondta: „Egy világ- és Európa-bajnok sportolótól lehet tanulni. Azért döntöttünk Katus Attila meghívása mellett, mert jó példa kitartása, szorgalma és munkája nemcsak a nők számára. Nemcsak mozogtunk ma együtt, ami már eleve hasznos volt, hanem Katus Attila életmód tanácsokat is adott, példája motivációt adhat nekünk, hogy figyeljünk jobban magunkra, hogy éljünk egészségesen.”

Hozzátette: „A magyarországi személyi edző, a KatusAktív Életmód program kidolgozója jókedvű, vidám, közvetlen volt. Örülünk, hogy jól érezte magát nálunk. Szimpatikus volt számunkra az is, hogy húsz év után tért vissza Erdélybe, és hogy igyekezett minél többet megnézni a környékünkből, kifejezetten kérte, hogy mutassuk meg neki Székelyföldet.”

Az életmód és a meghozott döntések azok, amelyek megkülönböztetik és meghatározzák az embereket – vallja Katus Attila. Dönthetünk, úgy hogy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megdolgozunk az álmainkért vagy fekszünk a kanapén, Rajtunk áll. Mindenkinek napi 24 órája van, hogy az álmait megvalósítsa. Hasonló az életünk, sok a hasonlóság bennünk, de ugyanakkor a különbség is. A szorgalom, a kitartás, türelem mindig meghozza gyümölcsét. Sose a könnyebb utat kerestem, a munkában hiszek, mert annak van eredménye.

Előadásában azt tanácsolta azok számára, akiknek fontos az egészségük, hogy tiszteljék és szeressék a testüket, mozogjanak napi rendszerességgel felnőttek és gyerekek egyaránt, étkezzenek változatosan, vigyenek be megfelelő mennyiségű folyadékot a szervezetükbe. Mindezekre hasznos tippeket is ajánlott a szakember. Az egészséges és kiegyensúlyozott életmódhoz – mint mondta – hozzátartozik a szabad levegőn tartózkodás, a társas élet és a lelki kiegyensúlyozottság is.

„Törődjünk az egészségünkkel. Így próbáljatok élni. Az élet egy akadálypálya, teljes perspektívába kell nézni. Az egészség nem magánügy, hanem közügy. A fejlett nyugati országokban csökken az élettartam. A stresszes életmód, a kevesebb alvás, a kemikáliákat tartalmazó élelmiszerek nemcsak életminőségünket, hanem az élettartamunkat is csökkenti. A jó hír, hogy a kezünkben van a megoldás kulcsa” – fogalmazott.

A II. Fitt Nap belépőjegyeiből befolyó 3000 lejt a szervezők a Pro Pectus Egyesület által működtetett Oláh Attila nappali otthon részére ajánlják fel. Az idei sport nap főtámogatói a Zarah Moden és a New Fashion készruhagyárak.