Skip to main content

A románok leckét adtak nekünk összefogásból, hiszen az összes ellenjelöltet visszaléptették és oda álltak az egyetlen független jelölt mellé, fogalmazta Tamás Sándor, területi RMDSZ elnök a mai sajtótájékoztatón, amelynek témáját a Kovászna városi időközi választás képezte.

foto_Kocsis-B Janos_sajtotaj TS-1034

“Okos ember más hibájából tanul, a buta a sajátjából sem, így tudnám megfogalmazni azt a hozzáállást, amelyet a magyar pártok egyike tanúsított a február 3-ai polgármester választás iránt is. Az EMNP nem tanult abból, hogy a parlamenti választáson neki köszönhető, hogy nem sikerült Orbaiszéken magyar képviselőt választani, most ismét rajhoz álltak”- mondta Tamás Sándor.

Mindazok dacára, hogy a háromszéki RMDSZ többször is összefogást sürgető, egységes jelöltet támogató üzenetet fogalmazott meg az EMNP irányába, a válaszüzenet tartalma az volt, hogy szó sem lehet róla

A területi elnök szerint Nemes Előd a bukaresti román politikusokat is meghazudtolva csúsztat: ”Két héten keresztül azzal szédítettek mindenkit, hogy azért nem állítanak jelöltet, mert nincs helyi szervezetük, és a törvény ezt írja. Mi kerestük a törvényben ezt a képtelen előírást, de ilyen butaságot nem találtunk. Majd ezt követően a megújulás jegyében, egy politikailag bukott és sértett, volt RMDSZ-es polgármestert javasoltak. Bejelentették, hogy az EMNP polgármester jelöltje 2000-ben kilépett az RMDSZ-ből, amely nem igaz. Indult 2004-ben, is 2008-ban is az RMDSZ által szervezett polgármesteri előválasztáson, mindenik alkalommal mélyen alulmaradt az ellenjelöltjeivel szemben. 2004-ben 261 szavazatot szerzett, 2008-ban pedig mindössze 83 (5%) szavazathoz jutott Lőrincz Zsigmonddal szemben. Meg vagyok győződve, hogy most sem fogja megszerezni az érvényesen leadott szavazatok 5%-át “- állítja az elnök.

Mindezek tudtában az RMDSZ úgy látja, hogy az EMNP nem gondolja komolyan ez alkalommal sem, hogy nyerni tudnának. Egyetlen dolgot gondolnak komolyan, hogy ártsanak a fürdővárosi magyarságnak.

Tamás Sándor szerint Thiesz János nyerni fog. Az elnök a kampány kapcsán kifejtette, hogy nem lesznek nagy látványos dolgok, hanem az eddig elkezdett munkát szeretnék folytatni a városban is és a kampányban is. Célként fogalmazták meg, hogy minél több magyar embert sikerüljön mozgósítani a választáson.