Skip to main content

Tamás Sándor: választási programunk az eddig elvégzett munkánk eredménye

A Háromszéki RMDSZ sajtótájékoztató keretében mutatta be jelöltjeit a megyei és helyi tanácsokba. Tamás Sándor, a háromszéki RMDSZ elnöke elmondta, hogy a helyi és megyei listákon nőtt a fiatalok száma. A megyei lista esetében a jelöltek fele új. Céljuknak tartják, hogy a jelenlegi 19 megyei tanácsosi helyet, melyet az RMDSZ tölt be, növeljék, ezért fognak dolgozni az elkövetkező 39 napban.

VAR_5010 rmdsz sajtotajekoztato_vargyasi

Az elnök beszámolt arról is, hogy 40 közigazgatási egységben állítottak jelöltet, ebből 36-an RMDSZ-esek, 3-an RMDSZ által támogatott MPP-sek, és Vargyason olyan független jelölt indul, akit az RMDSZ támogat. Húsz év alatt először fordul elő az, hogy 14 közigazgatási egységben az RMDSZ-nek nincsen ellenjelöltje. Két olyan község is van, ahol csak az RMDSZ indít polgármestert és tanácsos jelölteket (Sepsibodokon és Kézdialmáson).

„Mi azt akarjuk, hogy az emberek ne azért szavazzanak, mert nincsen más megoldás, hanem azért, mert dolgozunk. Olyan embereket kértünk fel az önkormányzati tisztségekre, akik fontosnak tartják a településfejlesztést és a közösségépítést. Jelöltállításkor az volt az elsődleges szempont, hogy a jelölt milyen ember és mit tett a közösségért”- nyilatkozta Tamás Sándor.

Az RMDSZ színeiben 662 megyei és helyi tanácsosjelölt indul, a jelöltek jelentős százaléka fiatal, összesen 122 jelölt 35 év alatti, valamint 95 nő van a listákon.

Antal Árpád: Azért indulok újra, mert szeretem a munkámat, az embereket és a várost

Antal Árpád, a sepsiszentgyörgyi RMDSZ elnöke bejelentette, hogy újra indul Sepsiszentgyörgy városának polgármesteri tisztségéért.

„Azért döntöttem a folytatás mellett, mert szeretem a munkámat, az embereket és a várost, és azt mondtam, hogy dolgozom, addig, ameddig hagyják. Három nagy prioritást határoztam meg magam és csapatom számára az elkövetkező négy évre: az oktatást, a munkahelyteremtést és Székelyföld modernizációját. Szeretném azt, hogy az oktatás terén olyan folyamatokat indítsunk el Sepsiszentgyörgyön, mely azt eredményezi, hogy néhány év múlva a legjobb száz romániai középiskola között legyen egy sepsiszentgyörgyi is. Második prioritásomnak a munkahelyteremtést tekintem, egyrészt a fizetések emelése tekintetében, másrészt a mélyszegénységben élőknek a felzárkóztatása kapcsán.”

Antal elmondta, hogy erre most lesznek uniós források, lesz lehetőség arra, hogy olyan kérdésekkel is eredményesen foglalkozzanak, melyekben az elmúlt években kevesebb eredményt értek el, például ami az Őrkő negyed átalakítását illeti, valamint a munkahelyteremtést azok számára, akik az Őrkőn élnek. Antal számára a harmadik prioritás Székelyföld modernizációja, ami elsősorban az infrastruktúra modernizációját és kibővítését jelenti, de a továbbiakban is azt szeretné, hogy legyen egyensúly a közösségépítés és az infrastrukturális fejlesztések között.

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az, hogy az emberek minél nagyobb számban elmenjenek szavazni, mert az erdélyi magyarság súlyát a romániai közéletben a leadott szavazatok mennyisége jelentősen befolyásolja. Kiemelte, hogy döntésében nagy szerepet játszott az, hogy úgy érezte, számíthat a sepsiszentgyörgyiekre, és biztosította őket arról, hogy ők is számíthatnak rá. Arról mindenképpen, hogy az elkövetkezőkben is az élhető, szerethető városért, a sepsiszentgyörgyi emberekért fog dolgozni.