Skip to main content

Szeptember 1-től az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ingyen készítik el az eddig anyagi vonzattal járó, a magyar állampolgárság igényléséhez szükséges fordításokat és fényképet, valamint a szükséges iratcsomót. Erre a magyar kormány segítségével, az Eurotrans Alapítvány által nyílik lehetőség.

honositasi_okirat

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Munkatársaink a magyarországi parlamenti választást megelőző regisztráció során kapcsolódtak be a honosítási folyamatba, így az elmúlt két évben több mint 10 000 háromszéki lakosnak segítettünk a magyar állampolgárság igénylésében. A városi irodák mellett minden háromszéki településre kiszállnak a kollégáink, hogy helyszínen segítséget nyújtsanak az állampolgárságot igénylőknek. Újdonság, hogy a magyar kormány támogatása által szeptember 1-től díjmentesen állítjuk elő a magyar állampolgárság igényléséhez szükséges fordításokat és fényképet, illetve a szükséges iratcsomót. Sok háromszéki családnak éppen ez jelentette az akadályt az állampolgárság megszerzésében, hiszen egy személynek több dokumentum fordítása szükséges és ezt az anyagi kiadást nem mindenki tudta megengedni magának. Arra bátorítunk mindenkit, hogy bizalommal keresse fel munkatársainkat, mert úgy gondolom, hogy a székelyföldi emberek számára a magyar állampolgárság nemcsak egy papírformát jelent, hanem a magyar nemzethez való tartozást is.”

Az RMDSZ négy városi irodájában naponta 8-16 óra között az alábbi elérhetőségeken várnak minden érdeklődőt: RMDSZ sepsiszentgyörgyi (Martinovics Ignác utca, 2. szám, Beör-palota első emelete, telefon: 0735610100), kovásznai (Művelődési Ház, telefon: 0766416514), baróti (bányairoda, telefon: 0267377773, 0752860129), illetve kézdivásárhelyi irodájában (Apafi Mihály utca 1. szám, telefon: 0721297540).