Skip to main content

Nő az esély! címmel képzéssorozatot szervez három megyeközpontban az RMDSZ Nőszervezete a Magyar Ifjúsági Értekezlettel partnerségben olyan, 16 – 35 év közötti nőknek, akik aktívan szeretnék segíteni közösségük fejlődését.

no az esely

A képzés résztvevői vezetett műhelymunkákon és szakmailag elismert trénerek előadásain vehetnek részt, bővíthetik ismereteiket a projektmenedzsment, rendezvényszervezés, online kommunikáció, nyilvános beszéd és megjelenés, valamint a női érdekképviselet témaköreiben.

„Célunk, hogy a fiatalok bevonásával olyan programokat generáljunk, amelyek nekik szólnak, az igényeikre szabottak, és a problémáikra adnak megoldásokat. Eszközöket szeretnénk adni ahhoz, hogy saját maguk keressék és találják meg a lehetőségeket. Nem mi akarjuk megmondani, hogy mit tervezzenek, hanem arra akarjuk ösztönözni, hogy ők találják ki projektjeiket. Reményeink szerint rengeteg jó ötlet születik majd, a legjobbakat pedig támogatjuk abban, hogy megvalósulhassanak” – mondta Hegedüs Csilla, a Nőszervezet ügyvezető elnöke.

„A Nő az esély! – tehetséggondozó képzésünkkel szeretnénk bevonni, motiválni, gyakorlati, illetve elméleti tanácsokkal ellátni a tehetséges, aktív lányokat. Szándékunk, hogy programsorozatunk üzenete szemléletformáló legyen, és minden olyan fiatal lányhoz eljusson, aki tenni szeretne valamit a jövőért, a közösségért” – tette hozzá Bogya Anna, a Nőszervezet Ifjúságért felelős alelnöke.

A székelyföldi képzésre Háromszéken, az árkosi Felnőttoktatási Központban kerül sor szeptember 29-30. között, ahová a Kovászna, Hargita, Maros és Brassó megyei lányokat várják. Jelentkezni a noazesely@rmdsz.ro email címre beküldött önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet, szeptember 23-ig. A rendezvény az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.facebook.com/events/247341125981462/?active_tab=about. A képzésen való részvétel ingyenes, azonban a helyek száma korlátozott. További részletek az RMDSZ Nőszervezet Facebook oldalán találhatóak.

A képzést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program és az RMDSZ támogatja.