Skip to main content

Választmányi ülésen nevesítette a községi RMDSZ Vargyason a soron következő önkormányzati választásokra a polgármester-jelöltet. Az ülésen jelen voltak az RMDSZ erdővidéki és megyei vezetői is. A széthúzás helyett az összefogás mellett döntöttek a helyiek, a polgármesteri tisztségre Imets Lajos, korábbi EMNP-és alpolgármestert nevesítették.

foto_Kocsis_B_Janos-kampany_Vargyason-4652

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte: „Minden jó ügy mellett kiálltunk, minden megyebeli polgármester elképzelését támogattuk politikai színezettől függetlenül. Sajnos az elmúlt ciklusban Vargyasról semmilyen életképes elképzelés, kérés vagy igény nem érkezett, és ez sajnos látszik is a községen. Megállt az élet, megállt a fejlődés a településen, ezen akarunk változtatni. Tudjuk, hogy a helyiek nagyobb közbiztonságot akarnak, és ezért az összefogást támogatják. Imets Lajos alpolgármesterként már bizonyított, meggyőződésem, hogy jó vezetője lesz a településnek, közösen a fejlődés útjára tudjuk vinni Vargyast.”

Imets Lajos polgármester-jelölt kiemelte: „Közösen kell dolgoznunk a községért, saját magunk tapasztalhattuk, hogy mire vezet a széthúzás. Egy út van számunkra, azt mondhatom, hogy összefogásra vagyunk ítélve. Az RMDSZ-nek van helyi, megyei és országos képviselete, ez a járható út számunkra. A következő időszakban házról házra fogunk járni, hogy mindenkinek a támogatását kérjük. Vargyas többet érdemel.”

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa február 5-i ülésén döntött a polgármester-jelöltek választásának módjáról, így a Kovászna megyei települések többségében választmányi döntés alapján dől el, hogy kik vezetik csapatukkal a háromszéki közigazgatási egységeket az elkövetkező négy évben. De lesz, ahol előválasztásra kerül sor. A polgármester-jelöltek nevesítése miden közigazgatási egységben legkésőbb február 26-ig kell megtörténjen, a tanácsosi listák véglegesítésének időpontja március 4.