Skip to main content

Egy hetes nappali Illemtan tábort tartott az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete 7-10 éves gyerekek számára július 31. és augusztus 4. között, a Zarah Kids székházban.

illemtan tabor 3

Az ingyenes nyári tábor során mozgalmas és tartalmas tevékenységeken vettek részt a gyerekek, amely során megismerkedtek az étkezési szokásokkal, gyakorolták a másokkal való kapcsolatfelvételt, az öltözködési és viselkedési szabályokat különböző élethelyzetekben, múzeumba, színházba és játszótérre látogattak, emellett pedig tanító meséket is hallgattak az illemről.

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke elmondta: „Az Illemtan tábor célja, hogy a hosszú vakáció alatt a gyerekek erkölcsi ismereteit mélyítsük, az elméleti tudásukat gyakorlatba ültessük, segítünk különbséget tenni a jó és a rossz között. Az egy hetes tábor alatt arra törekedtünk, hogy a kicsik egy olyan közösségben tevékenykedjenek, ahonnan erkölcsi tudatuk megerősítésével, kommunikációs készségük fejlődésével és az illemszabályok ismeretével térhetnek haza.”

A tevékenységeken oktató pedagógus, Balázs Orsolya, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének alelnöke így vélekedik az eseményről: „Izgalmas és színes hét áll mögöttünk, amely során a táborban résztvevő 15 gyerekkel játékosan tanultunk az illendő és helyes viselkedés alapvető szabályairól, hogy miként is kell bizonyos élethelyzetekhez viszonyulni. Örömmel tölt el, hogy részese lehettem a tábornak. Hálásan köszönöm a gyerekeknek és szülőknek a hozzáállást, hogy láttak fantáziát a rendezvényben, amely egy újszerű kezdeményezés a térségben.”

A hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvény tanulságos volt a résztvevők számára. „Fontosnak tartottuk, hogy az általános iskolás gyerekek minél korábban találkozzanak a szabályokkal, amelyek az emberek közötti érintkezést és a társadalmi életet szabályozzák, hisz az illemtan alapjainak elsajátítása nélkülözhetetlen. Hisszük, hogy az elmúlt egy hét alatt sikerült a gyerekeknek némi újat nyújtsunk, amely további életükben is egy alappillér lesz. Azt gondolom, hogy egy sikeres, tartalmas, jóhangulatú hetet tudunk magunk mögött, amely a jövőben folytatást igényel. Azon is gondolkodunk, hogy kiterjesztjük a tábort a megye többi régiójára is, hiszen van rá igény”— fogalmazott Papp Gyöngyike, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének alelnöke.