Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete szerdán, október 26-án iktatta a négy szenátori és hat képviselői jelölési dossziét a Megyei Választási Bizottságnál. Idén olyan szakemberekből álló csapat képviseli a háromszéki emberek érdekeit, akik ismerik a helyiek igényeit, problémáit, és felkészültek azok megoldására.

VAR_5805 jelotlista leadasa_rmdsz_vargyasi

Antal Árpád, sepsiszentgyörgyi RMDSZ-elnök az iratcsomók benyújtása kapcsán elmondta, értesülésük szerint a negyedik szervezetként adta le az RMDSZ a dokumentációt. A Központi Választási Iroda (BEC) honlapján kilenc olyan politikai szervezet jelenik meg, amely országos listát nyújthat be, még várják, hogy Háromszéken lesz-e a másik öt politikai szervezetnek listája.

A jelöltlistákon az eddig ismert nevek szerepelnek, akiknek munkáját illetően az elöljáró kihangsúlyozta: az lesz a feladatuk, hogy nagyon sokat dolgozzanak.

„A kampány még nem kezdődött el hivatalosan, ami nem azt jelenti, hogy már nem kampányolunk. Az új törvény értelmében, elég fura módon, bármikor lehet politikai kampányt folytatni, kivétel ez alól a választási kampány. Ezért van az, hogy különböző óriásplakátok most jelennek meg, mert ezeket a választási kampányban el kell távolítani. Azt is láthatjuk, hogy nem lesz sem eseménymentes, sem unalmas a következő néhány hónap az életünkben. Mi továbbra is azt hisszük és abban bízunk, hogy ez a néhány hét is jó lehetőség arra, hogy bemutassuk azt, hogy mi mit képzelünk el közösségünkkel, hogy képzeljük el az együttélést, mit szeretnénk ezzel az országgal. Függetlenül attól, hogy az alkotmányt hányan és hányszor fogják megsérteni a szólásszabadságot illetően, mi minden eszközt meg fogunk ragadni, hogy elmondjuk a véleményünket” – fogalmazott Antal Árpád.

Benkő Erika, képviselőjelölt elmondta: „Én azt gondolom, hihetetlenül fontos az, hogy a jelölteknek határozott jövőképük legyen, mely közösségük és szűkebb hazájuk hosszú távú céljait és érdekeit hűen tükrözi, akik vállalják, hogy a közösségünk hangjai legyenek Bukarestben. Én azért vállalom ezt a megmérettetést, mert azt gondolom, nekünk, akik hiszünk Székelyföld jövőjében, ott kell lennünk, ahol a döntések születnek és el kell oda vinnünk a mi régiónk üzenetét.”

Könczei Csaba képviselőjelölt kiemelte: „A kézzel fogható dolgokat szeretem, a mezőgazdaságnak, állattenyésztésnek pedig akkor van jövője, ha valós célokat fogalmazunk meg. A gazdákkal sokat beszéltünk arról, hogy nagy az igény állatvásárok lebonyolítására a megyében, amelyet eddig számos ok miatt nem szerveztek. Ezen fogunk változtatni, továbbá a gazdákhoz direkt módon fordulunk, szakemberekkel együtt, konzultációkat és tájékoztatókat fogunk tartani az elkövetkező hetekben. Fontosnak látom, hogy mi is átlássuk és ők is át tudják látni az elkövetkező időszakot, hogy melyek azok a termékek, termények, amelyeknek piaca van, amelyeket szubvencionálnak, mi az eljárás az egyes esetekben, és így tovább.”

Az ifjúsági képviselőjelölt, Oltean Csongor évek óta aktív mozgatórugója a Kovászna megyei fiataloknak. Bevallása szerint a fiatalok elképzeléseit és igényeit leginkább a körükből választott jelölt tudja a leghitelesebben hangoztatni. „Célunk, hogy a főként szakoktatási és munkavállalási kérdéseinket tömörítő felvetéseinket eljuttassuk a döntéshozóink asztalára. Motiváltan és lelkesen állunk az elkövetkező időszak feladatai elé”- tette hozzá.

A december 11-i választáson az RMDSZ színeiben Háromszéken Fejér László, Miklós Zoltán, Makkai Péter és Sütő Mária Rita szenátorjelöltek, és Benkő Erika, Márton Árpád, Kulcsár Terza-József (MPP), Könczei Csaba, Dezső Csongor és Olteán Csongor képviselőjelöltek indulnak.