Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete a Húsvét közeledtével gazdag programsorozatot tervez megyeszinten. Az elkövetkező hónapban a területi szervezetek hitvallásukhoz híven folytatják az elkezdett munkát, amely által építik és összekovácsolják a közösségeket.

Husveti_zsongas

Egész napos foglalkozás a Mesekunyhóban

Április 16-án, szerdán Nagyajtán, az erdővidéki nők Húsvét várás a Mesekunyhóban név alatt egész napos programot szerveznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a református imateremben berendezett Mesekunyhóban. Sor kerül locsolóvers tanulásra, mesemondásra, húsvéti képeslap és dekoráció készítésre, tojásírásra, illetve délután várlátogatásra is.

Nőszervezet alakul Zágonban

Április 16-án, szerdán 18 órától a zágoni Mikes emlékházban megalakul az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének keretén belül a helyi nők szervezete. Az eseményen a jelenlevő hölgyeknek levetítésre kerül a Zágonról készített kisfilm is.

Hagyományos tojásírás Csernátonban

Április 18-án, pénteken, 17 órától a kézdiszéki nők hagyományos tojásírásos (viasszal) foglalkozáson vehetnek részt Haszmann Orsolya vezetésével a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban, mely alkalomból a falumúzeumot is megtekintik. Az érdeklődők hozzanak magukkal főtt, vagy kifújt tojást, továbbá, kérjük részvételi szándékukat jelezzék Imre Melinda kézdiszéki alelnöknőnél a 0745-406120-as telefonszámon.