Skip to main content

Április 17-én, hétfőn, 11 és 16 óra között érdekes programok, ajándékok és meglepetések várják a kicsiket és nagyokat az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete által, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány társszervezésében, valamint a Zarah Moden és a New Fashion készruhagyárak főtámogatásával rendezett Húsvéti varázslaton, amelynek a céhes város sportcsarnoka előtti tér ad otthont.

husveti varazslat

Locsolás napján a család apraja-nagyja talál kedvére való tevékenységet az esemény programkínálatából: a kicsik megismerhetik és megtapasztalhatják a hagyományos locsolási szokásokat, lesznek kézműves tevékenységek, népi gyerekjátékok, angol nyelvű mondókák tanulása, állatsimogató, vásár, a helyi óvodások és kisiskolások ünnepi műsort adnak elő, és fellép a Gyöngyvirág Néptáncegyüttes is. A kíváncsi gyerekek azt is felfedezhetik, hogy a húsvéti nyúl hova rejtette el számukra a meglepetést tartogató Kinder tojásokat. A kicsik meseországba is ellátogathatnak, kipróbálhatják a lovas hintózást, a groufie fotózást, arcfestést, mézeskalács díszítést, a szobrászkodást, élő malmozást és megismerhetik Háromszék 7 csodáját virtuális szemüvegeken keresztül.

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke a rendezvény kapcsán elmondta: „Célunk, hogy a fiatal generációval megismertessük a hagyományos locsolási szokásokat és a város ünnepévé tegyük az eseményt. Azért Húsvéti varázslat, mert azt a hangulatot szeretnénk visszahozni, amelyet ez az ünnepkör jelentett régen, a lassan feledésbe merülő szokásokat, népi gyerekjátékokat és ezek eszmei értékét. A hagyományteremtő szándékkal elindított eseménynek modern vonatkozást is biztosítunk, a tevékenységek során a gyerekek számos ajándékban részesülnek, illetve Kinder tojásokat kell megkeressenek. A rendezvényen eladott tombolákból és az adománydobozba begyűlt összeget egy kézdivásárhelyi beteg kislány támogatására ajánljuk fel.”

Az eseményre szeretettel várnak mindenkit.