Skip to main content

Egyre nagyobb az érdeklődés az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete által szervezett illemtan tábor iránt, melyre a határon túl is felfigyeltek már. A negyedik egyhetes nappali táborban 7 és 10 év közötti gyerekek vettek részt július 26-30. között.

illemtan tabor 1

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke elmondta: „Az illemtan táborunkat évente megszervezzük, a szülők kérésének eleget téve, akik már az év elején érdeklődtek a program kapcsán. Mindez megerősít és rávilágít arra, hogy hiánypótló tábort szervezünk. Sajnos a tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, viszont idén nagyobb odafigyeléssel már a negyedik alkalommal sikerült megszerveznünk. Mint minden évben most is nőszervezetünk alelnöke, Balázs Orsolya volt a tábor koordinátora és önkéntesei közreműködésével a gyerekek egy hét alatt különböző helyzetekben sajátíthatták el az illemszabályok alapjait, elméletben és gyakorlatban egyaránt. A naponta változó, interaktív programok mellett a kicsik az étkezési szokásokkal ismerkedtek meg, gyakorolták a másokkal való kapcsolatfelvételt, az öltözködési és viselkedési szabályokat különböző élethelyzetekben.”

Az illemtan nagyon széleskörű, a társadalmi etikett, valamint társasági viselkedési szabályokat mindannyian el kell sajátítsuk és ennek a legjobb módja, ha a gyerekek már kiskorban kipróbálhatják ezeket a gyakorlatban, játékosan. A tapasztalati tanulás nagyon fontos és eredményes, lényeges, hogy a gyerekek ne a szabályok memorizálásával tanulják meg a viselkedési szabályokat, hanem különböző élethelyzetekben vezessük rá a helyes magatartásra – emelte ki az esemény kapcsán Balázs Orsolya pedagógus, a tábor koordinátora.

Hozzátette: „Egy nagyon izgalmas és tartalmas hetet töltöttünk el együtt. Büszkén mondhatom, hogy már visszajáró táborlakóink is vannak. Boldog vagyok, hogy újra részese lehettem ennek az egyhetes csodának. Köszönöm a kitartó segítőimnek, Lukács Szendének és Gáspár Beátának a sok munkát és a szép pillanatokat. Remélem jövőre is találkozunk!”

Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete köszönetét fejezi ki elsősorban a szülőknek a bizalomért és a tartalmas programokért a céhes városi Báró Wesselényi Miklós könyvtár vezetőségének, az Incze László Céhtörténeti Múzeum munkaközösségének, a Vigadó Művelődési Ház vezetőjének, Lung László Zsoltnak és csapatának, Szilveszter Szabolcs, Kézdivásárhely alpolgármesterének és csapatának, valamint Beke Ernő, a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza megálmodójának és létrehozójának, hogy a kis csapat számára élményekben gazdag pillanatokat varázsoltak. Külön köszönet a sepsiszentgyörgyi ArtPrint Kiadónak a gyerekeknek szánt, Dalai Sándor: Mindenki viselkedik című ajándékkönyvekért.