Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet teljes kapacitásával dolgozik a hétvégén sorra kerülő őrtűzgyújtási akció sikere érdekében, polgármesterek, alpolgármester, önkormányzati képviselők és önkéntesek segítségével.

Lipse tet kiemelve

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke Székelyföld legkeletibb pontján, az ezeréves határon, a Lipse-tetőn (1390 m)vesz részt az őrtűzgyújtáson.
Akik a Lipse-tetőre szeretnének eljutni, azokat arra kérjük, hogy 18,00 órakor legyenek Kovászna-Vrancea megye határánál a 2D országúton. Lipse-tető és környékének térképe mellékelve.

Tamás Sándor elmondta: „Minden olyan rendezvényt, megmozdulást támogattunk, amely előre tudja vinni az autonómia ügyet, függetlenül attól, hogy ki kezdeményezte. Ezen alkalommal is kivesszük a részünket a szervezésből, hisz meggyőződésünk, hogy az autonómia eléréséhez széles körű összefogásra van szükség.”

Az ifjúsági szervezetek is mozgósítanak, a fiatalok az aldobolyi Hágónál találkoznak, itt vesz részt az eseményen Klárik László szenátor és Márton Árpád parlamenti képviselő is. Oltean Csongor HÁRIT elnök kiemelte: „A két évvel ezelőtti Székelyek Nagy Meneteléséhez hasonlóan mutassuk meg, hogy nekünk, fiataloknak is fontos Székelyföld jövője, arra bíztatunk minden fiatalt, hogy vegyen részt az eseményen.”

Dálnoki Lajos, Réty község polgármester is szervezője az őrtűzgyújtásnak: „A többi polgármesterrel közös döntés mentén, minden érintett településen hozzájárulunk a rendezvény sikeréhez. Rétyen is szervezzük az őrtűzgyújtást.”

2015. október 24-én, szombaton 18,30-19,00 óra között Háromszék 19 településén gyúlnak az őrtüzek: Nagyajtán, Baróton, Nagybaconban, Hídvégen, Előpatakon, Illyefalván, Kökösben, Uzonban, Rétyen, Nagyborosnyón, Zágonban, Kommandón, Kovásznán, Zabolán, Gelencén, Ozsdolán, Bereckben, Lemhényben, Esztelneken.