Skip to main content

Kovászna megye minden településén zajlik az aláírásgyűjtés az RMDSZ államelnök-jelöltjére, Kelemen Hunor támogatására. Országos viszonylatban 250 ezer aláírást kell leadjon a Szövetség a választási bizottsághoz, amelyből Háromszék 30 ezret vállalt.

foto 1

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke a novemberi választások kapcsán elmondta: „A magyar jelölt indítása becsületbeli ügy. 96 óta mindig volt a magyaroknak államelnökjelöltje, más minket nem fog képviselni a kampányban. A mi céljainkról, elvárásainkról, problémáinkról egyetlen román politikus sem fog beszélni. Ez a mi feladatunk, és ezt csak egy magyar jelölt tudja megtenni. Kelemen Hunor a mi jelöltünk, az egyetlen magyar jelölt.”

Az elnök hozzátette: RESPEKT – ezt akarjuk, ez a szlogenünk. Ezt mindenki érti, magyar is, román is. Tisztelet – erről szól nekünk ez a választás. Azt akarjuk, hogy az állam tisztelje minden polgárát, hogy a románok tiszteljék a magyarokat, hogy kölcsönösen tiszteljük egymást. Most nem csak az számít, hogy ki lesz az elnök, hanem az is, hogy mi fog történni a választások után az országban. Sok minden változni fog, ezért nekünk hallatnunk kell a hangunkat, meg kell mutatnunk a közösség elvárásait és erejét. Ha jó eredményt érünk el, másak a tárgyalási pozícióink, nem tudják a magyar közösséget megkerülni, számolniuk kell velünk.

Az elnök arra kéri a megye lakóit, hogy minél többen lássák el kézjegyükkel az RMDSZ listáját támogató íveket, hiszen a közelgő választások közösségi ügy. Kovászna megyében folytatva a 2016-os összefogást, az RMDSZ-es és az MPP-és polgármesterek, önkormányzati képviselők közösen gyűjtik az aláírásokat. Naponta házról-házra járnak az önkéntesek is az aláírásokért, ugyanakkor az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének tagjai és a Háromszéki Ifjúsági Tanács is aktívan gyűjtik az aláírásokat. A városokban felállított standoknál és az RMDSZ irodákban is folyamatos az érdeklődés.

Ezúttal is felhívják mindenki figyelmét, hogy csak egyszer írhat alá támogató ívet. A novemberi államelnöki választásokhoz szükséges aláírásokat szeptember 17-ig gyűjtik.