Skip to main content

Napra pontosan harminc évvel ezelőtt, 1990. január 7-én lépett a közösség szolgálatába Fodor István, Sepsibodok polgármestereként. A jeles alkalomból köszöntötték az elöljárót a megyei és az oltmenti önkormányzatok vezetői, illetve a helyi tanácsosok és a bodoki polgármesteri hivatal munkaközössége.

foto_Kocsis_B_Janos-Fodor_Istvan_30_eve_polgarmester-9836

Fodor István meglepődve fogadta irodájában az őt köszöntő vendégeket, és meghatódva vette át a régi emlékeket idéző fotóalbumot, valamint a személyre szabott ajándékokat. Nehezen talált szavakat a váratlan pillanatban: „Hosszú idő volt az elmúlt harminc év, volt benne rossz és jó, könnyű és nehéz. Az elvégzett munka annak az eredménye, hogy jó csapat volt és van mellettem. A kollégák, az alkalmazottak, a barátok, polgármesterek és megyevezetők nélkül nem sikerült volna.”

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területei Szervezetének elnöke az eseményen barátként és kollégaként köszöntötte az ünnepeltet. Kihangsúlyozta: „Fodor István sikerének titka: a rendszeresen, tisztességgel elvégzett, szakmailag kifogástalan munka. A közigazgatást ő is „menet közben” tanulta meg, de az emberi hozzáállást, a munkamorált otthonról hozta. Ugyanabban a tisztségben eltöltött harminc év nagy idő. Sikerei azt bizonyítják, hogy nem kopik el az ember, ha rendszeresen, hivatásszerűen végzi el a tennivalókat. Bodok, Oltszem és Zalán faluképe, a településeken érzékelhető jó hangulat a befektetett energiát dicséri. Jó egészséget és jó sok munkát kívánunk Fodor Istvánnak. Igen, munkát! Olyant, amelynek értelme, haszna és gyümölcse van.”

Nagy Gabriella, a bodoki önkormányzat legrégebbi alkalmazottja, 1982 óta dolgozik közigazgatásban. Bevallása szerint az évek alatt munkája során sok mindent megért már, de a legfontosabb, hogy az ember szeresse és végezze jól a munkáját. Fodor István polgármesterről is elmondható, hogy szívvel-lélekkel végzi a munkáját, igaz megköveteli a feladatok pontos elvégzését, de ez a településen is látszik.