Skip to main content

Kézdivásárhelyen akár történelminek is nevezhető Bokor Tibor újraválasztása, hiszen nem volt még olyan polgármestere a céhesvárosnak, aki három mandátumra kapott volna bizalmat a választópolgároktól. A 2020-as önkormányzati választások eredményét sajtótájékoztató keretében értékelte ki Dávid Sándor, a kézdivásárhelyi RMDSZ elnöke és Bokor Tibor polgármester.

Sajtotajekoztato David Sandor Bokor Tibor_tofi_001

„Győztünk” – kezdte mondandóját Dávid Sándor, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezetének elnöke. „Köszönöm a kézdivásárhelyi lakosságnak, hogy éltek választási jogukkal. Annak a 3288 szavazónak, aki Bokor Tiborra szavazott, és annak a 3262 szavazónak, aki az RMDSZ tanácsára szavazott külön köszönöm, hogy megbíztak bennünk” – egészítette ki az elnök. Dávid Sándor szerint az RMDSZ jelöltje eddig is dolgozott, életképes és tartalommal feltöltött tervekkel állt elő, és ezt a munkát az elkövetkező négy évben is folytatni fogja. „Remélem, hogy a populista szövegekkel és az üres ígéretekkel tűzdelt, nem hagyományosnak mondható kampány lejárt. Ha az ellenzék tanácsosai igazából dolgozni akarnak, akkor tegyék félre ezeket, és cselekedjenek kampánymondatuk szerint: tegyenek Kézdivásárhelyért. Olyan tanácsot szeretnék látni, amelynek nem az lesz a fontos, hogy a tanácshatározatokat leszavazza, hanem az, hogy építő kritikákkal járuljon hozzá a város vezetéséhez, tetteivel a város érdekeit szolgálja” – tette hozzá. Dávid úgy fogalmazott, a kampány ékeket próbált ütni az emberek közé, de Kézdivásárhely megmutatta, hogy mindezek ellenére meg tudja őrízni méltóságát. „Nem vettük fel a kesztyűt, és szerintem ezt a mi választóink értékelték. A munkát folytatni fogjuk, mert a városnak olyan polgármestere van, akinek megvalósított tervei vannak, és további elképzelései, amelyekért szintén dolgozni fog.”

Bokor Tibor, Kézdivásárhely újraválasztott polgármestere megköszönte a bizalmat a város polgárainak. „Tudom, hogy ez erősíteni fog engem abban, hogy a munkámat a következő mandátumban még jobban el tudjam végezni. Az elmúlt hónapban nagyon sok támadás ért, olykor nehéz volt visszafognom magam. A hazugságokra, aljasságokra nem válaszoltam, most sem fogok” – nyomatékosított. Bokor azt mondta, ő a kampányában bemutatta a megvalósításait, és olyan dolgokról beszélt, amiket meg szeretne valósítani. „Ezek nem álmok és mende-mondák voltak, nem a kampány miatt tettük. A megvalósítás egy folyamat. Olyan munkálatokról beszéltünk, amelyeket 2–3 évvel ezelőtt indítottunk útjára, és a sors úgy hozta, hogy a napokban vagy az elmúlt hetekben tudtunk nekifogni. Ami most zajlik a városban egyharmada annak, ami történni fog a következő periódusban, hisz nagyon sok beruházásunk közbeszerzés alatt van” – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette: örül, hogy vége a kampánynak, mert végre tud rendesen dolgozni. „De vajon véget tud-e vetni Balázs Attila és csapata annak a rágalomhadjáratnak, amit elindítottak az elmúlt hetekben?” – tette fel a kérdést. „Az önkormányzaton belül nem politikai csatákat szeretnék, hanem elképzelések és valódi tervek közös megbeszélését. Én mindenkinek a polgármestere szeretnék lenni, minden fajta háttéregyezség nélkül. Miért mondom ezt? Mert azt hallottam – és a számok is azt igazolják –, hogy a kampányban születtek megegyezések. Talán Balász Attila válaszolhatna arra a kérdésre, hogy Pătru Constantinnal miben egyezett meg a választási kampányban?” Bokor azzal érvelt: a Balázs Attilára leadott szavazatok száma, valamint az EMSZ tanácsosi listájára leadott szavazatainak száma egyértelműen rávilágít arra, hogy honnan ered a különbség. „Nagyon egyszerű, egy kis matematika. Talán válaszolni fog a kérdésre, nyíltan, ahogyan eddig is tette” – summázott az elöljáró.

Bokor azzal zárta mondandóját, hogy ígéretei nem csak üres mondatok voltak, a munka folytatódik.