Skip to main content

Halálos fenyegetések és gyűlölködő, trágár kommentek tömkelege zúdult Antal Árpád Facebook oldalára, miután a magyarellenességéről elhíresült, szélsőséges, xenofób román politikus, Bogdan Diaconu megosztotta a saját Facebook oldalán Antal Árpádnak a sepsiszentgyörgyi prefektúra épülete előtt tartott tiltakozást és himnuszéneklést bemutató fényképalbumát.

antaarpad

Diaconu azzal a megjegyzéssel osztotta meg a tiltakozó megmozdulást bemutató albumot, hogy „miközben Antal Árpád kivezényeli a magyarokat himnuszt énekelni, mi arra ébredünk, hogy a magyar szélsőségesek Magyarország számára sajátítják ki a román földet és mi nem teszünk semmit”.

Diaconu megosztása után Diaconu követői és ismerősei nagy számban jelentek meg Antal Árpád oldalán és a legválogatottabb trágárságokat vágták a polgármester fejéhez, miközben a magyarokat kiutasítással és halállal fenyegették („Halál a bozgorokra! Ki a bozgorokkal az országból! Menjetek vissza Mongóliába! Megy a vonat Galacon, felakasztott magyarokkal van tele! Haljatok meg a zászlótokra felakasztva! Deportálnálak titeket, vagy éjjel álmotokban bombáználak le”).

Többen megfenyegették a polgármestert („Jó ez a kép, de még jobb lenne kötéllel a nyakadban”, „Adjon valaki egy puskát és egy golyót a kezembe és ennek a gazembernek annyi”), miközben a magyarokat szolgáknak és szemeteknek nevezték, akiket el kell takarítani a föld színéről. A Diaconu megosztása során Antal Árpád oldalára irányított szélsőséges gyűlölködők felvetették, hogy a székely zászlót be kellene tiltani, az erdélyi magyaroknak a román állampolgárságát meg kell vonni, és a mongol származású magyarok választhatnak, vagy elmennek az országból, vagy meghalnak.

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat az ügyel kapcsolatosan értesíti az Országos Diszkriminációellenes Tanácsot, az ügyészséget és a diplomáciai testületeket.