Skip to main content

A háromszéki RMDSZ az elvégzett munka látható eredményeivel, a megvalósításokkal kampányol az elkövetkező egy hónapban. A sajtó képviselőinek is elmondták, arra kérik a közösséget, hogy ne az üres ígérgetéseknek, tartalom nélküli szavaknak higgyenek, hanem a saját szemüknek. Nézzenek körbe a megyében, vegyék számba a változásokat és azok alapján válasszanak június 10-én vezetőt önkormányzataik élére.

Kocsis-B Janos_RMDSZ Sajtotaj-8729

A háromszéki önkormányzatok kampányindító sajtótájékoztatóján ma délután Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: „A területi szervezetnek az elmúlt 22 évben nem volt még ilyen sok jelöltje az önkormányzati választásokon, mint idén. A megyében levő 45 közigazgatási egységből 40 helyen indítunk polgármester-jelöltet. Több mint 660 tanácsos jelöltet, megyei tanácselnök-jelöltet és 38 megyei tanácsos–jelöltet is tartalmaz a Szövetség helyi listája. A tanácsosi listák az önkormányzati választásokon idén első alkalommal tartalmaznak 108 olyan jelöltet is, akik 35 év alattiak. Ez pedig annak bizonysága, hogy Háromszéken erős ifjúsági szervezetek vannak, akik dolgozni szeretnének.”
Az eseményen az RMDSZ háromszéki városainak polgármesterjelöltjei és a megyei tanácselnök jelölt mellett részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök is.
Kelemen Hunor kijelentette, 2008 óta a háromszéki RMDSZ szemmel láthatóan megerősödött, a Szövetség önkormányzati képviselői pedig konkrét eredményekről tudnak beszámolni. „Az elmúlt négy év politikai szempontból nehéz volt, hiszen 2008-tól 2009-ig az RMDSZ ellenzékben volt, majd 2009 végén kormányzati szerepet vállaltunk olyan körülmények között, hogy gazdasági válság söpört végig Európán. 2012. május elejétől pedig ismét ellenzékben vagyunk” – foglalta össze az elmúlt 4 év politikai helyzetét a szövetségi elnök. Hozzátette, a gazdasági válság ellenére bárhol járt, azt tapasztalta, hogy kézzel fogható fejlődés történt Erdély magyarlakta településein, ez a kormányzati és önkormányzati eszközök összehangolt felhasználásának köszönhető.
„Biztos vagyok abban, hogy 2012-ben Háromszéken a Szövetség jobb eredményeket ér el az önkormányzati választásokon, mint 4 évvel ezelőtt. Abban is biztos vagyok, hogy Kézdivásárhelyt visszaszerezzük, Barót pedig szintén készen áll a váltásra.” – szögezte le az RMDSZ elnöke.
Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere úgy véli, az elmúlt évek legjobb városi tanácsosi listáját sikerült felállítaniuk. Jó szakemberek szerepelnek rajta, akikkel az elmúlt négy évben elkezdett munkát folytatni lehet a fejlesztések és a közösségépítés terén.
Kézdivásárhelyen, a nemrég lezajlott városi konzultáció során számtalan elégedetlenséget, problémát jeleztek a város lakói. “A közösség visszajelzése alapján Kézdivásárhelynek szüksége van a változtatásra” – fejtette ki Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármesterjelölt. A gyakori problémák között szerepelnek: a rendezetlen utcák, a munkahely-hiány, továbbá nagyfokú bizalomhiány jellemző a közösség szintjén, és problémának számít a „becsületes” városvezetés közösségromboló politikája is. Bokor Tibor emberbarát városvezetést szeretne meghonosítani Kézdivásárhelyen, amely a fejlesztésekre összpontosít és a közösség érdekeit tartja szem előtt.
Lőrincz Zsigmond kovásznai polgármesterjelölt tervei között szerepel a meglevő hét RMDSZ-es tanácsos létszámának növelése. Elmondta: továbbra is építő jelleggel szeretnének dolgozni. A beruházások, fejlesztések mellett pedig a nemzeti hovatartozás érzését szeretné erősíteni rendezvények által a háromszéki emberekben.
“Barót vissza kell nyerje Erdővidék központjának státusát, és e mellett a várost vissza kell terelni a megyei partnerségbe, hiszen számtalan együttműködésben nem vett részt a jelenlegi vezetés”- hangsúlyozta Lázár Kiss Barna baróti polgármesterjelölt. Az RMDSZ jelöltje vállalkozóbarát városvezetést szeretne létrehozni, ez által munkahelyeket teremteni a vidéknek, valamint újra alakítani a városi önkormányzat helyi, megyei és országos kapcsolatrendszerét annak érdekében, hogy Baróton is elindulhassanak a fejlesztések.
A háromszéki önkormányzati jelöltek egyetértettek Kelemen Hunor szövetségi elnök kijelentésével, miszerint nem folytatnak negatív kampányt.
„Azt szeretném, ha tiszta kampányt láthatnék a következő egy hónapban, de sajnos az, ami például Kézdivásárhelyen történik, nem túl biztató kezdet. A verseny utáni együttműködés egyik fontos kiindulópontja az, hogy a kampányban létezzen egy határ a sárdobálásban, hiszen azt átlépve nehéz lesz egymással szóba állni a választások után. Az RMDSZ nem folytat negatív kampányt, mi a jelöltjeink tapasztalatára, eredményeire, megbízhatóságára építünk” – hangsúlyozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.