Skip to main content

„Egyetlen magyar jelölt indul a közelgő államelnöki választáson!”- hangoztatják minden háromszéki településen az EMNP emberei, így szerezve aláírásokat azoktól.

Kelemen Hunor

Miután az RMDSZ mellett az EMNP is jelöltet indított az államelnöki választáson, megyeszerte aláírásokat gyűjtenek, úgy hogy nem teszik nyilvánvalóvá, hogy Szilágyi Zsolt EMNP-s államelnök-jelöltnek kérik a támogatást. Ennek okán több panasz is érkezett az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetéhez, miszerint az EMNP által megbízott személyek becsapják az embereket, így csalva ki az aláírásokat a politikában kevésbé jártas lakosságtól.

Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke felháborítónak tartja a történteket. „Szégyenletes, hogy egy magyar politikai párt odáig süllyedjen, hogy hazugsággal, átjátszva az embereket próbál érvényesülni. Az EMNP már számos alkalommal bebizonyította, hogy képtelen tisztességes szándékkal és módszerrel érvényesülni, de ez már több a soknál. Lehet, hogy pár nap alatt csalással több aláírást gyűjtöttek, mint az anélkül sikerült volna, de abba nem gondolnak bele, hogy ezzel csak még alább ássák magukat, és még több ember bizalmát veszítik el,” fogalmazott az ügyvezető elnök. Grüman hozzátette: „Felsőrákoson, Kézdivásárhelyen, Kisbaconban többen panaszkodtak az RMDSZ jelöltjének, Kelemen Hunor részére aláírást gyűjtő személyeknek, hogy ők az RMDSZ-t akarják támogatni, alá is írtak egy ívet, abban a hiszemben, hogy a szándékuknak megfelelő személyt támogattak, de mint kiderült csalárd módon a másik párt jelöltjének írtak alá.”

Az RMDSZ önkéntesei a megye négy városában házról-házra járnak a támogató aláírásokért, emellett a Szövetség városi irodáiban, valamint a településeken a polgármesteri hivatalokban, tanácsosoknál és falufelelősöknél, RMDSZ-es tisztségviselőknél lehet aláírni a Kelemen Hunort támogató íveket.