Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének megyei Állandó Tanácsának döntése értelmében, az alábbi dokumentáció leadásával lehet jelentkezni községi és városi polgármester, illetve tanácsos, valamint megyei tanácselnök és megyei tanácsos tisztségre.

logo.[1]

Kötelező dokumentumok:

• önéletrajzi adatlap (1. sz. melléklet)
• nyilatkozat, hogy nem működött együtt a titkosszolgálattal (2. sz. melléklet)
• nyilatkozat, hogy nem indult az RMDSZ ellen jelöltként semmilyen választáson, más párt színeiben vagy függetlenként az elmúlt 4 évben és melyben vállalja, hogy függetlenül a jelölési eljárás eredményétől, nem indul sem más párt színeiben, sem függetlenként a 2020-as választásokon, és nem fog RMDSZ-ellenes tevékenységet kifejteni. (3. sz. melléklet)
• személyi igazolvány másolata
• polgármester valamint megyei tanácselnök tisztségre való pályázás esetén szükséges az adott közigazgatási egységben élő magyar lakosság 3%-ával egyező számú, helyi állandó lakhellyel és szavazati joggal rendelkező személy támogató aláírása
• RMDSZ tagkönyv másolat / szükség esetén RMDSZ belépési nyilatkozat
• a jelölt írásos nyilatkozatát, melyben vállalja az RMDSZ programját és azt, hogy önkormányzati tisztségbe jutása esetén eleget tesz a szabályzatban előírt tagdíj kötelességeknek (4. sz. melléklet és 5. sz. melléklet)
• az adott település (város, község) vagy megye fejlesztésével kapcsolatos egyéni elképzeléseit a következő négyéves időszakra.
• bizonylatot amely igazolja, hogy előző mandátum alatt eleget tett a szervezettel szembeni pénzügyi kötelezettségeinek. A bizonylatot az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete állítja ki.

A szükséges dokumentumok a következők:

– 1 sz melleklet oneletrajzi adatlap;

– 2 sz melleklet politikai nyilatkozat;

– 3 sz melleklet elovalasztasi nyilatkozat;

– 3 szazalekos lista onkormanyzatokra lebontva;

– 4 sz melleklet jelolesi nyilatkozat;

– 5 sz melleklet polg-alpolg tagdijra vonatkozo keres;

– 5 sz melleklet tanacsos tagdijra vonatkozo keres;

– alairasgyujto_iv_megyei_tanacselnok;

– alairasgyujto_iv_polgarmesterjelolt;

– a jelölt egyéni fejlesztési elképzelései a következő négyéves időszakra.

A fenti dokumentációt 2020. február 20-ig, 12 óráig lehet leadni az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sepsiszentgyörgyi irodájában (Sepsiszentgyörgy, Martinovics Ignác utca, 2. szám, program: hétfő-csütörtök 08.00-16.00, péntek 08.00-14.00 között). További információkért hívja a 0743/666-573-as telefonszámot.

TAMÁS Sándor,
az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke