Skip to main content

Fejér László Ödön parlamenti képviselőt választotta meg az RMDSZ Kézdiszéki Szervezetének küldöttgyűlése a szervezet elnökének péntek délután, a Bereckben megtartott tisztújító gyűlésen. Május elsejéig minden széki és helyi alakulat átszervezésére sor kerül.

foto_KocsisBJanos_rmdszkezdiszekikgy-1349

Bokor Tibor leköszönő elnök rövid beszámolójával indult a tisztújítás céljából összehívott ülés. „Az elmúlt időszakban sikeresen együtt tudtunk működni a helyi szervezetek képviselőivel, polgármesterekkel, hiszen nem volt olyan nagypolitikai vita vagy döntés, ami előtt ne egyeztettünk volna itthon. Gondolok itt a tanügyi törvényre, a választási törvény módosításaira, vagy a régióátszervezésre. Ugyanakkor együtt, komolyan tudtunk lépni akkor is, amikor a magyarságot, székelységet képviselve, többezres tömegeket megmozgatva kellett kivonulnunk az utcára”. Végül a kézdivásárhelyi március 15-ei ünnepségre invitálta meg a falvak képviselőit, hangsúlyozva, hogy a céhes város főterén zajló megemlékezés nem lehetne ma az, ami, a felső-háromszéki falvak lovas-szekeres felvonulása nélkül.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke jövő feladatairól beszélt. Sikernek könyvelve el többek között a FIDESZ-KDNP felkérésére lebonyolítandó honosítási és regisztrációs munkát. Kiemelte, hogy Kézdiszék Erdély szerte a legbiztosabb választókörzete az RMDSZ-nek, és ez csakis a jól megszervezett helyi és széki hálózat, valamint az összehangolt munkának köszönhető. „Június elsejéig még néhány komoly megmérettetés vár erre a csapatra, gondolok itt a magyarországi választásokra is, melynek előkészítésében mi is részt vállaltunk, segítjük a regisztrációt, munkatársaink már hetven településen jártak a megyében”. Ezt követően az EP-választások kihívásaira hívta fel a figyelmet, hiszen kétszázezer támogatói aláírást kell összegyűjteni ország szinten, alig két hét alatt, és május 25-én 5%-on felüli eredményt kell elérni. „Tizennyolc év nem kevés idő, de olyan, mint a malomkő: vagy megőröl, vagy lecsiszol. Én úgy érzem, minket lecsiszolt.” – vélekedett Bokor Tiborról, a leköszönő elnökkel való személyes kapcsolatukról, megköszönve az eddigi közös munkát.

Imre Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének kézdiszéki alelnöke tartott beszámolót a nők tevékenységéről, akik mindössze fél éve alakultak, de már jótékonysági gyűjtést és jó néhány szabadidős tevékenységeket szerveztek. „Célunk, hogy segítsük a nők érvényesülését, ezáltal pedig az RMDSZ munkáját. Eddig több mint 300 nő regisztrált, és az elkövetkezőkben feladatunk a vidéken élő nők megszólítása, közösségbe vonása. Ehhez kérjük a székek vezetőinek segítségét”– fogalmazott.

Ezek után alapszabályzat-módosítások következtek Márton Árpád parlamenti képviselő előterjesztésében, majd sor került a széki elnök megválasztására is. 129 szavazásra jogosult küldöttből 108-an voltak jelen, 105 igen és 3 nem szavazattal Fejér László Ödön lett a széki elnök. A megválasztott elnök Bereck község polgármesterét, Dimény Zoltánt kérte fel az ügyvezetői tisztség betöltésére.