Skip to main content

Pénteken délelőtt hivatalosan is letette a megyei RMDSZ Thiesz János Kovászna város polgármester jelöltjének jelölési dokumentációját a Megyei Választási Bizottságnál.

bscap0002

Elsőként tette le a megyében az RMDSZ a Kovászna városi polgármester tisztséget megpályázó dokumentációt a választási bizottsághoz, majd azt követően a kézdivásárhelyi bíróság elé iktatásra.

Thiesz János 1963. február 3-án született Kovásznán. Tanulmányait is itt végezte, 1981-ben érettségizett matematika-mechanika szakon. Később a Bukaresti Tudományegyetem közgazdasági szakán diplomázott. Mindig szerette a közösségben végzett tevékenységeket, ezt támasztja alá a kézilabda- és a futballcsapatokhoz való tartozása is. Vallja: a csapatjáték megtanítja az embert a közösen végzett munka felelősségére, a másikra való odafigyelésre, ez pedig előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. Dolgozott karbantartóként, tanárként. 2000 és 2007 között a Városi Művelődési Ház igazgatói szerepét látta el. 2008-tól pedig Kovászna város alpolgármesteri tisztségét töltötte be Lőrincz Zsigmond polgármester mellett.

A jelöléssel kapcsolatban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség területi elnöke, Tamás Sándor elmondta: “A közel öt éves alpolgármesteri munka, valamint az elmúlt évek során a város fejlesztésében szerzett tapasztalatok és a parlamenti választáson szerzett 67%-os támogatottság is őt teszi a legalkalmasabb jelöltté. Számunkra Kovászna fürdőváros kiemelt fontossággal bír és folytatni szeretnénk Lőrincz Zsigmond város és térségfejlesztő munkáját. Az elmúlt egy-két évben nemcsak a városon belül és a várost összekötő utakat sikerült rehabilitálni, hanem számos más infrastrukturális és turisztikai beruházás is megvalósult. E mellett pedig a közösségi élmények szervezését is fontosnak tartották. Ezt a munkát szeretnénk folytatni Thiesz Jánossal.”