Skip to main content

Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi RMDSZ elnök és Tóth Birtan Csaba városi RMDSZ ügyvezető elnök csütörtöki sajtótájékoztatójukon bejelentették, hamarosan elindul a sepsiszentgyörgyi Városi Konzultáció.

Antal_Toth_Birtan_sajtaj 3 foto vargyasi levente

Antal Árpád András elnök elmondta, a 2008-as Konzultáció során megismerték és feltérképezték a város gondjait és a megoldásra váró problémákat. Három év után újra szükségesnek tartják, hogy a lakossághoz forduljanak és megkérdezzék a véleményüket a városról, az RMDSZről. A speiszentgyörgyi Konzultáció része lesz az Erdélyi Konzultációnak, melyet Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke jelentett be nemrég.

„Azt tapasztaltam az utóbbi időben, hogy az emberek értékelik a városvezetés igyekezetét, de a városvezetés munkáját nem kötik össze az RMDSZ-el. Pedig a mi munkánk feleannyira se lenne eredményes, ha nem állana mögöttünk a parlamenti és kormányzati képviselet”nyilatkozta Antal.

Az elnök elmondta, szeretnének közelebb kerülni az RMDSZ tagokhoz, azokhoz az emberekhez, akik nem vesznek ugyan részt a szervezeti életben, de támogatják az RMDSZt. Nyitani szeretnének a fiatalok felé, akik időközben felnőttek és még nem nyílt lehetőségük arra, hogy az RMDSZ-el kapcsolatba kerüljenek, valamint szeretnék jó kapcsolataikat megőrizni az idősebb korosztállyal, melynek tapasztalataira és bölcsességére építeni, hagyatkozni szeretnének.

Ezzel a szándékkal szoros összefüggésben hozzák létre a Bölcsek Tanácsát, mely olyan idősebb és tapasztalt emberekből összeálló testület lenne, akik jól ismerik környezetüket, a környezetük problémáit és javaslatokat tudnak tenni e tekintetben.

Tóth Birtan Csaba ügyvezető elnök elmondta, a Konzultáció kérdőíves lesz, 10-15 ezer ember véleményét szeretnék kikérni. A 2008-as Konzultációhoz képest kissebb csapattal dolgoznak, ugyanakkor több idő áll majd a kérdezőbiztosok rendelkezésére, hogy az adatokat begyűjtsék. Ugyanakkor, minden egyes körzetben a kérdezési folyamat befejeztével körzeti gyűléseket tartanak, ahol az érintettek személyesen közölhetik elképzeléseiket az RMDSZ helyi vezetőségével. A csíki negyedben megtartották az első lakossági fórumot, melyen nagy számban vettek részt a negyed lakói, és mely során lehetőség nyílt arra, hogy a környéken élők problémáiról és az ezekkel kapcsolatos tennivalókról egyeztessenek.