Skip to main content

Az RMDSZ Vargyas Községi Szervezete választmányának a döntése értelmében az RMDSZ nem indít polgármester-jelöltet a községben, hiszen mindannyian Imets Lajos EMNP színeiben megválasztott jelenlegi alpolgármestert támogatják, aki független jelöltként pályázza meg a polgármesteri tisztséget.

foto_KocsisBJanos-Baroti_tisztujitas-0548

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Tudomásul vettük Ilkei Ferenc RMDSZ-es polgármester döntését, miszerint nem kíván újabb mandátumért indulni. Azért döntöttünk Imets Lajos jelenlegi EMNP-és alpolgármester támogatása mellett, mert munkájával, döntéseivel Vargyas község érdekeit tartotta szem előtt.”

Imets Lajos független polgármester-jelölt elmondta: „Megtisztelő számomra az RMDSZ támogatása. Azt szeretném, hogy Ilkei Ferenc RMDSZ-es polgármesterrel megkezdett projekteket, elképzeléseket tovább tudjuk vinni. Azért nem az EMNP színeiben pályázom meg a tisztséget, mert az elmúlt időszakban az önkormányzatban az EMNP-és tanácsosok folyamatosan a község fejlődését gáncsolták. Az EMNP ellenzéki politizálása Vargyason és az egész megyében az értelmetlen összetűzésekről szólt, amivel én nem tudok azonosulni.”