Skip to main content

A 3. SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem szükségességét és fontosságát bizonyítja az a több mint 5 ezer résztvevő, akik az esős időjárás ellenére is ellátogattak Csomakőrösre augusztus 11-13. között, nemcsak Erdélyből, hanem az anyaországból is.

SIC Feszt

A fesztiválok történetét az új, váratlan helyzetek, azok rögtönzött megoldásai, a résztvevők és a találkozások teszik emlékezetessé. Az idei SIC Fesztet biztosan senki nem felejti el azok közül, akik esőkabátban vagy anélkül, a sarat dagasztva tomboltak az esti koncerteken, vagy összezsúfolva egy terembe hallgatták az őket érintő kérdéseket megvitató előadásokat. Habár nem szerepelt a megírt fesztivál programban A székely ember leleményessége című fejezet, a több mint ötven önkéntes és a szervezők jól teljesítettek a „mindent is megoldunk” kérdésben.

Oltean Csongor, a fesztivált szervező Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke sikeres rendezvényként értékelte az idei SIC Fesztet. „Örülök, hogy az állandó táborlakók mellett több száz család látogatott el szombaton, az első alkalommal megszervezett, hagyományteremtő szándékkal elindított Családi Napra, ahol érdekes programokon tölthették együtt az időt a gyerekek szüleikkel. Szintén a fesztivál színfoltjának számított a diákolimpia is, amely által igazi csapatszellem alakult ki a fiatalok között. Azt gondolom újra bebizonyítottuk, hogy a HÁRIT, az RMDSZ és a MIÉRT partnerségével szervezett SIC Feszt már biztos pontnak számít a nyári fesztiválok palettáján. Hálásak vagyunk mindazon támogatóknak, civil szervezeteknek, akik segítettek a fesztivál kivitelezésében, illetve médiatámogatóknak a népszerűsítésben.”

A szervezők már pontosították a jövő évi fesztivál időpontját is, így a 4. SIC Fesztre augusztus 9-13. között kerül sor ugyancsak Csomakőrösön.

Az idei SIC Fesztről bővebb hír-, kép- és videoanyag a www.sicfeszt.ro honlapon található.