Skip to main content

Kézdivásárhelyről, Szentlélekről, Dálnokról, Torjáról és Kézdiszentkeresztről összesen 54 hölgy találkozott a képviselőházban az RMDSZ Nőszervezetének vezetőségével június 24-én, kedden. Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete által szervezett bukaresti kirándulás alkalmával megtekintették a parlamentet és a Román Nemzeti Bankot is.

1111

A kirándulókat a vezetőség mellett Laczikó Enikő államtitkár, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának vezetője, valamint Fejér László-Ödön képviselő és István Zoltán szállításügyi államtitkár is köszöntötték.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke a találkozón elmondta: „Háromszéken lassan minden széken alakulnak helyi nőszervezetek. Úgy érzem, hogy a nehéz lépéseket megtettük, és elindultunk egy sokat ígérő úton. A szervezet elsődleges célja lehetőséget teremteni arra, hogy a nők kimozduljanak otthonról. Erre is jó alkalom ez a kirándulás, lehetőség, hogy jobban összerázódjon a csapat, kikapcsolódjanak a hölgyek, kiránduljunk. Ezen a kiránduláson csak a kézdiszéki nők vettek részt, de természetesen az ősztől a többi széken is szervezünk hasonló eseményeket.”

Imre Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének kézdiszéki alelnöke örömét fejezte ki a tekintetben, hogy ilyen nagy számban vettek részt nemcsak a kiránduláson, de a nőszervezet eddigi tevékenységein, programjain a nők, valamint támogatásáról biztosította a hölgyeket terveik, ötleteik megvalósításában. „Az utóbbi időben a kézdiszéki nők bizonyítottak és akaratuknak adtak hangot, hogy igenis tenni akarnak a közösségükért, lelkesek és rengeteg ötletük van.”

„Jól kell éreznünk magunk ebben a szervezetben, amely révén végre nyugodtan, csomagolás nélkül, egymásra odafigyelve elmondhatjuk a véleményünk. A tapasztalat azt mutatja, hogy a romániai magyar társadalom alapvető problémája az, hogy nem becsüljük meg egymást, nem mondjuk el, mennyire fontos számunkra a másik munkája” – fejtette ki Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének országos elnöke, aki azt is hangsúlyozta, hogy az RMDSZ szövetségi elnöke már kezdetektől az ügy mellé állt, így a Nőszervezetnek megvan a támogatása arra, hogy hasznos munkát végezzen a közösségért. „Mi jövőt is építünk a gyermekeinknek. Ezért nem elég annak a kisszámú tevékeny embernek a munkája, aki ezért a célért dolgozik. Sokkal többen kellünk ehhez a feladathoz, hogy megbirkózzunk azzal a többszörös erőfölénnyel, amellyel gyakorta szembesülünk” – mondta a szenátor.

„Így kellene festenie az RMDSZ képviselőházi frakciójának, ahogy ebben a pillanatban. Reméljük, hogy legalább negyed ennyi hölgy ül majd ebben a teremben 2016-tól. Ennek az esélynek a növeléséért dolgoztunk a május végi európai parlamenti választásokon” – mondta a találkozón Hegedüs Csilla örökségvédelmi államtitkár, aki szerint a kampány legfontosabb hozadéka az volt, hogy kialakult az aktív nők ezerfős hálózata, a tevékeny hölgyeknek alkalmuk volt megismerkedniük egymással.