Skip to main content

„Abban hiszek, hogy óvnunk kell a házasság intézményét, mert kultúránknak egyik legbiztosabb alapja a házasság” – fogalmazza meg a közelgő népszavazás kapcsán kifejtett állásfoglalásában Benkő Erika képviselő.

benko_erika_kepviselo_kocsisb-1-

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ-es képviselő szerint a házasság és a család fogalma nem azonos, és a modern szociológiai valóság az, hogy a család túlmutat ma már a házasság intézményén. „Azt hiszem, hogy a család fogalma inkább befogadó kellene legyen, ezen értelmezést inkább tágítanunk kell, mint szűkítenünk, mert minél több ember él szeretettel teli családban, annál jobb abban a társadalomban élni mindenkinek. A boldog emberek társadalma az, ahol azt szeretném, hogy mi székelyföldiek éljünk”

Benkő Erika meggyőződése, hogy minden gyermeknek joga van anyához és apához, de ez nem minden csöppségnek adatik meg. „Társadalmunk legkisebb tagjait nem szabad megfosztanunk attól az érzéstől, hogy ők is egy család tagjai, még ha egyedülálló anyjuk vagy apjuk, vagy nagyszüleik nevelik is őket. Mert hiába törekszenek nagyon sokan arra, hogy hagyományos családban éljenek, a valóság néha felülírja ezeket a törekvéseket. Azt gondolom, a család mindenki számára a szeretteit jelenti, minden hagyományos vagy mesterséges korláttól függetlenül. És a szeretethez kivétel nélkül mindenkinek joga van” – emeli ki a képviselő.