Skip to main content

A kézdivásárhelyi RMDSZ tanácsosi listáján helyet kapott a Magyar Polgári Párt két képviselője is, Szigethy Kálmán és Lukács László. Mindketten ismerik a közigazgatást, előbbi városi tanácsosként, utóbbi alpolgármesterként, városi majd megyei tanácsosként vett részt a döntéshozásban. Az RMDSZ-el való együttműködésük annak köszönhető, hogy ők is a város fejlődését tekintik elsődleges céljuknak. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnökjelöltje, Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármesterjelöltje és Szigethy Kálmán, az MPP képviselője.

XTOFI6825_1119

„Amikor a csapatunkat állítottuk össze, a cél az volt, hogy Kézdivásárhely érdekében fogjunk össze. Tudjuk azt, hogy Kézdivásárhelyért együtt kell tegyünk” – indított Bokor. „Szigethy Kálmán és Lukács László nem akármilyen szerepet töltöttek be a pártjukban, vezetőik, hangadóik voltak. Kálmán azért van velünk egy csapatban, mert minden évben olyan dolgokat fogalmazott meg, amelyek a várost vitték előre. Rá szükségem van. Lukács Lászlót sem véletlenül választottam: ő alpolgármester volt, megyei és városi tanácsos, ismeri a helyzetet, jól tudunk együtt dolgozni” – tette hozzá az elöljáró. „Hiszem és tudom, hogy becsületes munkával, együtt tudjuk fejleszteni a várost.”

Szigethy Kálmán úgy fogalmazott: az utóbbi idők országos, valamint a helyi közéleti történéseket figyelembe véve döntöttek úgy, hogy folytatják az együttműködést az RMDSZ-el. „A magyarellenesség más méreteket ölt, amikor magyar-magyar széthúzás van. A zűrzavar és a káosz helyett mi a biztos fejlődés útját választjuk. Nekünk nagyon fontos az együttgondolkodás. Kézdivásárhely fontosabb bármilyen politikai pártnál és funkciónál. Azért döntöttünk úgy, hogy összefogunk Bokor Tiborral és csapatával, mert együtt, egy erős csapattal tudjuk megoldani a város problémáit” – érvelt Szigethy, majd hozzátette: Bokor Tiborral együtt lehetett dolgozni az elmúlt négy évben is, lehet konstruktívan vitázni vele, és eredményeket elérni. Nem mellesleg, a csapatában megvannak a megfelelő szakemberek.

Tamás Sándor úgy gondolja, nem úgy lehet egy választást megnyerni, hogy az ellenfelet méltatlan helyzetbe hozzuk. „A magyar ellenféllel nem foglalkoztam, nevüket sem negatív, sem pozitív kontextusban ki nem ejtettem. És ez volt jellemző a kampányunkra is, Kézdivásárhelyre is, Bokor Tiborra is. Mi nem így akarunk kampányolni. Azt akarjuk megmutatni, hogy így élünk és így dolgozunk, mert az embereknek ezt kell látni” – nyomatékosított az elnök. Tamás Sándor szerint nem ígértek toronyórát láncostól, és nem is tettek szakmailag megalapozatlan ígéreteket. „Nem úgy lehet egy választást megnyerni, hogy az ellenfelet méltatlan helyzetbe hozzuk. A mi értékrendünkhöz ez méltatlan. Eszerint is cselekedtünk mindenhol. Még akkor is jól tettük, hogy így tettünk, ha szavazatokat veszítettünk ezzel. Mert választástól függetlenül, fontos az emberi tartás” – mondta Tamás. A megyeelnök azt is cáfolta, hogy ők bárki személyével kampányolnának. „Nem, mi a magyar kormánnyal, Semjén Zsolttal, Böjte atyával vagy Potápi Árpáddal nem kampányolunk, hanem évek óta együtt dolgozunk. Így van ez Szigethy Kálmánnal és Lukács Lászlóval is, velük is együtt dolgozunk, ezért vagyunk most egy csapatban” – mondta, majd hozzátette: „A városvezetés nem délutáni szabadidős foglalkozás vagy önképző kör. Itt egy kicsivel több emberi tartásra, komolyságra és szakmai tudásra van szükség.”