Skip to main content

Dr. Ráduly Istvánt, Uzon község polgármesterét nevesítette prefektusnak az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, erről döntött többségi szavazattal szerdán a területi szervezet Állandó Tanácsa.

2021_02_10_RadulyIstvan

„Az elmúlt években jelentősen megromlott a viszony az önkormányzatok és a prefektúra intézménye között, sőt mondhatni, a székelységet érő támadások háttérintézménye lett. Ráduly István jelölésével a szakmai vonalat szeretnénk visszahozni, hogy a prefektúra olyan intézmény legyen, amely az önkormányzatok partnere, amelynek fő célja nem a gáncsoskodás, hanem az együttműködés és az építkezés. Ugyanakkor fontos, hogy az államigazgatás megyei szintű vezetője összhangot teremtsen az intézmények működése területén” – fejtette ki Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Dr. Ráduly István 52 éves, jogi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem tanára. Több mint tíz éve megszerezte a magas köztisztviselői státust is, 2004-ben választották meg először Uzon község polgármesterének.

„Tizenhetedik éve vagyok a megye egyik nagyközségének polgármestere, ez idő alatt sikerült olyan eredményes csapatot kialakítani, amelynek tagjaival közösen számos pályázatot bonyolítottunk le, jelentős mértékben modernizálva településeinket. Ez a megbízatás kihívás számomra, célom, hogy javítsunk a prefektusi intézmény és az önkormányzatok közti viszonyon, növekedjen a dekoncentrált intézmények hatékonysága, mindebből csakis a háromszéki emberek nyerhetnek, nemzetiségtől függetlenül. Bízom benne, hogy lehet jó hangulatot teremteni és a szakmai szempontokat érvényesíteni, a fenntartható fejlődést szorgalmazni és segíteni” – fogalmazott Dr. Ráduly István.