Skip to main content

Nagyborosnyón gyökeres, szemléletmódbeli változásra van szükség. A megye egyik nagyközségében az új vezetés számára rengeteg a kihívás: vissza kell állítani a törvényes rendet, és élhetőbb községet kell teremteni.

Az RMDSZ jelöltje az első fordulóban megnyerte az időközi polgármester-választást. Lőrincz Kálmán 808 szavazatot kapott, ami az érvényesen leadott szavazatok 59,02 százalékát teszi ki.

A második helyet, Girtler Gyula, az MPP jelöltje érte el, aki 318 szavazatot összesített. A harmadik Goga Attila, a liberálisok jelöltje, akit 232-en támogattak, negyedik a nagyromániás jelölt lett 11 szavazattal.

Az RMDSZ megyei elnöke szerint az eredmény a most kipróbált kampány-szervezésnek köszönhető, melyben a főszerep a mozgósításé volt. „Ez a választás több mint egy polgármester-választás. Ez a választás értékválasztás, hiszen bebizonyítottuk, hogy nem azok nyertek, akik azt hitték, hogy ingyensör-osztással lehet nyerni, hanem azok, akik tisztességes eszközökkel éltek. Íme, megdőlt az a hiedelem, hogy Nagyborosnyón csak úgy lehet nyerni, ha a község 35 százalékát kitevő cigányságot lefizetik. Az RMDSZ-re azok szavaztak, akiknek a lelke nem eladó” – mondta Tamás Sándor, aki a megyei vezetés támogatásáról biztosította Nagyborosnyó község lakosait.