Skip to main content

Új helyszínen, korszerű irodával indítja az évet az RMDSZ baróti és erdővidéki szervezete. Az ún. új soron, a helyi pénzügy mellett (a Szabadság utca, 19-es tömbház, 4B lépcsőház) található irodát kedden hivatalosan is használatba adták.

foto_Kocsis_B_Janos-RMDSZ_baroti_iroda_avato-7096.[1]

Az eseményen Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kihangsúlyozta: ennek az irodának nemcsak politikai értelemben kell kisugározni, hanem itt lehet megtervezni a térség jövőjét. Erdővidék fejlesztése közös feladat és közös felelősség is. Az elmúlt időszakban a térségben számos beruházást eszközölt a megyei önkormányzat: az egy évtizeddel ezelőtt az akkori városvezetés által elsinkofált iskolaépítést a jelenlegi helyi vezetőséggel közösen, kormányzati program segítségével a tervek szerint felépítik. „A baróti kórházat a sírból hoztuk vissza Cseke Attila volt egészségügyi miniszternek és az RMDSZ csapatának köszönhetően. Melléje építettünk egy modern mentőszolgálatot, most építjük a tűzoltóságot. Emellett fontos, hogy az élet minden területén javuljon az életminőség, és legyen gazdasági felemelkedés Erdővidéken. Ennek érdekében terveztük meg és indítottuk el Erdővidék Felzárkóztatási Programját. Ez Erdővidék összehangolt infrastrukturális fejlesztését jelenti, amelyet a Potsa József megyefejlesztési stratégiára építünk. A következő 3-4 évben megújul a térség úthálózata, két fontos útszakaszt európai uniós alapokból építünk újjá, kinyitva a térséget Brassó valamint Udvarhelyszék, Kolozsvár irányába. Kormányprogramból pedig az Ajta patakán áthaladó híd készül el, saját forrásból pedig a fennmaradó megyei utakat aszfaltozzuk le” – részletezte az elnök.

Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt ötven év legnagyobb fejlesztését hozza Erdővidékre, ennek megvalósítása közös feladat, viszont az már a helyieken is múlik, hogy a térségben lakók előnyükre fordítják-e ezt a nyitást és vonzóvá teszik-e Erdővidéket a befektetők és turisták előtt. „Mindezt megvalósítani szervezetépítésre és összefogásra van szükség. Ebben a munkában Barót Erdővidék mozdonya kell legyen. Ez a székház azt is jelenti, hogy az erdővidékiek számíthatnak ránk, számíthatnak az RMDSZ politikai közösségére” – hangsúlyozta Tamás Sándor.

Váncza Tibor, az RMDSZ Erdővidék széki elnöke az eseményen elmondta, ’90 után ez az ötödik baróti RMDSZ iroda. Ezen létesítmények 2010-től helyet adtak nemcsak a baróti, hanem az erdővidéki szervezet székhelyének. „Ez idő alatt voltak jó tapasztalataink és rosszak is. Most elmondhatjuk, hogy még közelebb hozzuk a szolgáltatást az emberekhez. Az RMDSZ irodának mindig volt és lesz létjogosultsága, mivel olyan közösség van itt, amely kinyilvánította szimpátiáját az RMDSZ iránt a parlamenti, helyhatósági és az európai parlamenti választásokon egyaránt” – ismertette a széki elnök, aki úgy gondolja, hogy az RMDSZ iroda nemcsak a politikusok gyülekező helye, az évek folyamán szolgáltatóvá nőtte ki magát, egy olyan hely ahová az emberek bizalommal fordulhatnak.

A mai nap az embereknek a hovatartozását mutatja, nagy szükség volt a székházra, amely nemcsak a széki RMDSZ székháza, hanem az emberekért van – emelete ki Lázár-Kiss Barna András, Barót város polgármestere. Hozzátette: közös a cél a megyei szervezettel, továbbra is dolgoznak az infrastrukturális fejlesztéseken, az iskola és a kórház kérdésén. „Rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk sikeresen előbbre vinni a térséget. Örülök, hogy létrejött a székház és igyekszünk tartalommal megtölteni”—fogalmazott az elöljáró.

Márton Árpád képviselő az eseményen arra biztatta a jelenlevőket és a térség lakóit, hogy bizalommal forduljanak kérdéseikkel és kéréseikkel az iroda munkatársához a hét minden napján, hiszen az akkor is működik, amikor a képviselő nem tartózkodik ott. „Használják ki a lehetőséget, mert olyan erdővidéki probléma nem volt eddig, amelyet ne tettem volna szóvá a képviselőházban vagy más fórumon”—tette hozzá a képviselő.

A szervezet a régi iroda bútorzatát a helyi, Down-szindrómás gyerekek megsegítésére szolgáló Hisszük, hogy fontosak nevű egyesületnek ajánlotta fel, akik szívesen fogadták az adományt.

A baróti RMDSZ iroda hétköznap hétfőtől csütörtökig 8-16 között, pénteken pedig 8-14 között várja az érdeklődőket.