Skip to main content

Hét megyeszékhelyi középiskolás diák részesült egyenként a 3 ezer lej értékű Albert Álmos-ösztöndíjban, amelyet az RMDSZ városi szervezete adományozott a szociálisan hátrányos helyzetű, ám kiemelkedő tanulmányi eredményeket élért diákoknak.

foto_Kocsis_B_Janos-Albert_Almos_osztondijak_atadasa-4123

A város egykori elöljárója munkásságának elismeréseként nevét viselő ösztöndíjprogram által a tanulók egy éven át három részletben kapják a juttatást, melynek első részét pénteken vehették át az RMDSZ sepsiszentgyörgyi székházában. A további összeget pedig idén szeptemberben és jövő januárban utalják, segítséget nyújtva az ösztöndíjasoknak a továbbtanulásra, terveik és céljaik megvalósításában.

A támogatási összeg több felajánlás révén gyűlt össze: egyrészt a támogatás elindítójának, Antal Árpád megyeszékhelyi polgármester által felajánlott összegnek köszönhetően, valamint a városi szervezet költségvetéséből és a sepsiszentgyörgyi elöljárók, polgármester, alpolgármesterek hozzájárulásával. Továbbá jelentős pénzösszeggel támogatták a programot dr. Albert-Nagy Éva és dr. Albert István, az egykori elöljáró testvérei.

Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, az RMDSZ városi szervezetének ügyvezető elnöke elmondta, az ösztöndíjak kapcsán felkeresték a megyeszékhely magyar oktatási intézményeinek vezetőségét, hogy ők javasoljanak diákokat a támogatásra, figyelembe véve a tanuló nehéz szociális helyzetét, illetve a tanulmányi eredményeit. „Tizenöt diákot neveztek meg az iskolák, amelyek közül hét olyan tanulóra esett a választás, akik a kritériumok alapján a leginkább érdemesnek bizonyultak a támogatásra. A programot jövőben is folytatjuk, mert azt gondolom, hogy segítséget nyújt nemcsak a diákok, hanem a családjaik számára is” – fogalmazott az alpolgármester.

Az Albert Álmos ösztöndíjprogramban idén a következő diákok részesültek: Incze Paula (Berde Áron Szakközépiskola), Sibianu Abigél (Plugor Sándor Művészeti Líceum), Akácsos Tímea (Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium), György Ede Anita (Mikes Kelemen Elméleti Líceum), Páll Attila (Mikes Kelemen Elméleti Líceum), Laczkó Csongor Lóránd (Székely Mikó Kollégium), Bálint Mária-Réka (Székely Mikó Kollégium).