Skip to main content

Antal Lóránt, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje kedden, Sepsiszentgyörgyön gyűjtött aláírásokat. A körútjára a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) néhány tagja is elkísérte az EP-jelöltet.

AL_Csongi

„Minden aláírónak átadtam egyet a tekercsbe foglalt manifesztumból, mert azt szeretném, ha mindenkihez eljutnának az üzeneteink, a kiáltványunk, amelyben a fiatalokat ért előítéletek ellen szólalunk fel. Ha megértik, hogy miért küzdünk, akkor megértik, hogy a saját gyermekeik, unokáik, rokonaik azok, akikért felszólalok, s már személyessé tudtam tenni az EP-választás ügyét” – mondta Antal Lóránt a piaclátogatás során.

„Nem szeretnénk túlpolitizálni a kampányt, mivel meggyőződésem, hogy az erdélyi fiatalokat – sajnos – nem érdekli kellőképpen a politika. Észlelhető egy hatalmas kommunikációs szakadék, ami a fiatalok és a politika között van. Erről nem a fiatalok tehetnek, hiszen a politika van a fiatalokért és nem fordítva. Mi ezen kommunikációs szakadék fölé szeretnénk egy hidat ácsolni. S ezt úgy szeretnénk elérni, hogy nem elsősorban rólam fog szólni a kampány, hanem olyanokat szólítunk meg, akik sikeresnek mondható fiatalok” – mutatott rá kampányának másságára sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Antal Lóránt, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ehhez szükség van a sikeresség újradefiniálására, valamint a példaképek megváltoztatására.

„Meggyőződésünk, hogy a fiatalokat, mi, fiatalok tudjuk a legjobban megszólítani, s ahogy Antal Lóránt, EP-jelöltünk is mondta, a sikeres fiatalok kell, szóljanak a többiekhez” – húzta alá a képviselőjelölt gondolatait Oltean Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke, aki felhívta a figyelmet arra is, a Magyar Ifjúsági Értekezletnek van az RMDSZ listáján egy háromszéki jelöltje is, Demeter Ferenc személyében.

Újságírói kérdésekre válaszolva Antal Lóránt elmondta: tizennyolc éves korában az első útja az RMDSZ-hez vezetett, s szeretné, ha a mostani fiatalokkal is meg lehetne értetni, hogy a politika nem jó vagy rossz, hanem egy szükséges eszköz, s a Szövetség alkalmas arra, hogy másfajta hangok is megjelenjenek benne, akár a fiatalok forradalmi hangjai is.