Skip to main content

Mától újra gyakorolhatja polgármesteri teendőjét Antal Árpád, aki újra indul a megyeszékhelyi városvezetői tisztségért is. A 60 napja kényszerszabadságon levő sepsiszentgyörgyi elöljáró hétfőn, sajtótájékoztatón jelentette be a hírt.

VAR_3853 antal arpad_vargyasi

Antal Árpád elsősorban köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták és kiálltak mellette az elmúlt 60 napban. „Büszke vagyok munkatársaimra, különösen Sztakics Éva alpolgármester asszonyra, büszke vagyok a román és magyar tanácsosokra, egész Szentgyörgyre, azokra, akik áldozatot hoztak értem. Az elmúlt időszak olyan tapasztalat volt, amely révén erősebbek vagyunk. Bebizonyosodott, hogy Sepsiszentgyörgy az a hely, ahol ha bármi van, jól működnek a dolgok, a város polgárainak a problémáit meg tudjuk oldani. Megható volt látni azt, hogy több mint tízezer magyar és román polgár is támogatta jelöltségemet.”

Hozzátette: „Mától az élet nem lesz könnyebb, csak másképp lesz nehéz. Az elmúlt 60 napban olyan szolidaritást éreztem az emberektől, amely azt üzente, hogy a közel 8 év, amit a város érdekében tettem, nem volt hiábavaló. Megerősített sok mindenben. A legnehezebb az volt, hogy nem gyakorolhattam polgármesteri teendőimet, és nem kommunikálhattam kollégáimmal. Dolgozni fogunk, még többet, még nagyobb odafigyeléssel. Jó volt látni, hogy a magyarokon kívül a román emberek is támogattak. Ezt a típusú egységet még nem éreztem, nagyon sok bíztatást kaptam, ami nagyon jó érzéssel töltött el.”

A sajtótájékoztató után a polgármester vezetői értekezletet hívott össze és elkezdte a munkát.