Skip to main content

A hosszútávú tervezés, a következetes és kitartó munka meghozza gyümölcsét – hangzott el az október 16-án, Bodokon az RMDSZ Sepsiszéki Szervezetének küldöttgyűlésen. Az eseményen jelen levő 96 küldött egyhangúan szavazott bizalmat a széki szervezet élére Fodor Istvánnak, Sepsibodok polgármesterének. Ügyvezető elnöknek Demeter Ferencet, Mikóújfalu polgármesterét választották.

foto_Kocsis-B_Janos-RMDSZ_Sepsiszeki_Szervezet_tisztujitasa-0280

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke politikai beszámolójában az elmúlt évtized munkáját értékelte. „Az elmúlt 12 évben jó csapatként, harcosokként jó ügyeket szolgáltunk. Olyanokat, amelyek közösségünk és településeink fejlődését vitték előre. Bajtársak vagyunk, ezt szavak nélkül is tudjuk, s ennek az alapfeltétele az őszinteség. Az elmúlt időszakban a munka és a siker is közös volt. 2007-ben az Európai Parlamenti választáson, a megyében minden tíz emberből csak három szavazott az RMDSZ-re. 11-12 év alatt elértük azt a bizalmi szintet, hogy a tavasszal tíz háromszéki szavazóból heten támogatták szövetségünket.” Az elnök beszédében kitért a 222 nap múlva esedékes helyhatósági választásokra. Ennek kapcsán elmondta, hogy: „azért jelentkezünk, mert nekünk nemzeti céljaink vannak, azért mert mi eredményeket akarunk elérni a közösség számára. Röviden: nálunk munkát osztanak. Nem pozíciót, hanem munkát, és főleg nem hatalmat, mert a hatalom szédít.” Majd hozzátette: „most kell mértéktartónak lenni. Tessék sokkal alázatosabban viszonyulni a közösséghez és a politikai ellenfelekhez. A jelenlegi 80%-os támogatottsággal kell szerénynek lenni, ellenkező esetben magasról lehet nagyot esni.”

Novák Levente, az RMDSZ területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnöke kihangsúlyozta, az ügyvezető elnökség nagyra értékeli a háromszéki szervezet munkáját, sok eredményt értek el együtt. A továbbiakban is ezt szeretnék. „Tiszteletet akarunk a magyaroknak ebben az országban. Szükség van a Szövetségre, és hogy hangosan elmondjuk, mit akarunk. Mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk. Szólítsuk meg az embereket. Tekintsék az elkövetkező időszakot felkészülésnek a jövő évi választásokra.”

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke felszólalásában elmondta, ez az első küldöttgyűlés, hogy a nők szép számban képviseltetik magukat. „Egy dolog motivál bennünket, hogy tegyünk a közösségünkért. Az elmúlt hat évben sikerült energiát és színt vinnünk közösségeink életébe, nyomot hagyunk magunk után. Álmodni, tervezni, építeni, alkotni, tüzet csiholni és lángot őrizni – ezek jellemzik az RMDSZ Nőszervezetének mindennapjait. Meggyőződésem, hogy az elmúlt években elértük, hogy kezdeményezéseink is alakítsák közösségünk életét. Az egyik legaktívabb szervezet vagyunk Erdélyben. Büszke vagyok a hölgyekre.” A háromszéki nőszervezet elnöke arra biztatta a települések vezetőit, hogy szorgalmazzák és támogassák a nőszervezet munkáját.

Fodor István, az RMDSZ sepsiszéki szervezetének elnöke megköszönte a jelenlevők bizalmát. Beszámolójában kihangsúlyozta, a legfontosabb, hogy összeforrot csapatként tudtak dolgozni az elmúlt időszakban, olyan család alakult ki, ahol egymásra figyeltek, és kiálltak egymásért. „Nehéz volt végigjárni ezt az utat, de felemelt fővel tudtuk végigcsinálni. Ezután is megteszünk minden tőlünk telhetőt.”

A küldöttgyűlésen Márton Árpád parlamenti képviselő aktuálpolitikai kérdésekről beszélt a hallgatóságnak. A tisztújítási folyamatot Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke koordinálta. Demeter Ferenc, újra megválasztott sepsiszéki ügyvezető elnök pedig tovább vállalta a munkát, az erős csapatban.