Skip to main content

Ajándékozzunk almát és narancsot! elnevezésű akcióval segít az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete a rászorulókon december folyamán. A pénteken, november 29-én tartott sajtótájékoztatón a szervezet elnöke Ájgel Ágnes, Sztakics Éva háromszéki és Nagy Piroska erdővidéki alelnökök erről az esményről, valamint a szervezet eddigi tevékenységeiről és terveiről számoltak be.

1277980_268981766584130_1796989813_o

A Háromszéki Nőszervezet is csatlakozott az országos szervezet Mosolygó Karácsonyt! nevű rendezvényéhez. Ennek keretében Kovászna megyében elindították a december 1-20. között zajló akciójukat, mely során almát és narancsot gyűjtenek a különböző településeken. Bárki, aki segítene szeretne a háromszéki rászoruló gyerekeken gyümölcsöt helyezhet el Sepsiszentgyörgyön a Területi RMDSZ irodában, a Martinovics Ignác utca, 2. szám alatt található kosárba, valamint Kézdivásárhelyen a városi RMDSZ irodában (Apaffy Mihály utca, 1. Szám), Baróton szintén a szervezet székhelyén (Szabadság tér, 2. Szám, Bánya iroda földszintjén), Kovásznán a 1. December 1918 tca 1. szám alatt található RMDSZ irodában, illetve erdővidék településeinek polgármesteri hivatalainál is várják az adományokat. Az összegyűlt gyümölcsöket minden pénteken elszállítják a megye idős és gyerekotthonaiba, nevelőszülőkhöz, rehabilitációs központokba.

Ebben az időszakban területi szinteken más gyűjtési akciók is lesznek: Kézdivásárhelyen december 13-ig a Mi-Tu-Ház Kft. székhelyén játékokat és ruhákat tartalmazó tarisznyás ajándékokat gyűjtenek, amellyel a szentléleki Dévai Szent Ferenc Alapítvány Házának lakóit örvendeztetik meg. Emellett előadássorozattal is készülnek a szervezet tagjai Mestercukrász tanácsai az ünnepek előtt a nőknek címmel, ahol a hasznos tanácsokon kívül ki is próbálhatják a sütemények elkészítését. Az rendezvényre Orbaiszéken is sor kerül.

A megyeszintű jótékonysági akció több száz gyereket érint.