Skip to main content

Újszerű és hiánypótló kiadvány jelent meg az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete és az Aktív Nők Egyesülete jóvoltából. A könyv, mint karácsonyi ajándék sosem megy ki divatból, éppen a karácsonyfa alá érkezett a Háromszéki Nők Évkönyve 2022, amely tulajdonképpen egy jövő évi határidőnapló. Különlegessége, hogy közel ötven háromszéki nő és három férfi hétindító gondolatai olvashatóak benne. Az évkönyv megvásárolható Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium melleti LibriM könyvesboltban.

evkonyv 2

„Sokszínűség és lendület – ez jellemzi az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetét. Az elmúlt nyolc évben egy olyan női közösséget építettünk és kovácsoltunk össze Kovászna megyében, amelynek elsőrendű célja, hogy együtt gondolkodva és egymás tapasztalataiból tanulva közösségünket erősítsük. Hisszük, hogy mindennapi tevékenységeinken túl magatartásunk, életünk és hitvallásunk által is tanítunk, példát mutatunk, és olykor segítséget nyújtunk. Egyedi kezdeményezésünk a Háromszéki Nők Évkönyve 2022, melyben, úgy gondoljuk, olyan, az élet különféle területein dolgozó nők szólalnak meg, akik az őket foglalkoztató motivációs, erőt adó gondolataik, életfilozófiájuk, és vallomásaik által üzenni tudnak hölgytársaiknak. Mindannyiuk célja megosztani történetüket, elindítani egy gondolatot, esetleg bátorítani, és főként megmosolyogtatni, minden nap. 365 nap, 52 hét, arra hívjuk a hölgyeket, hogy merítsenek belőlük és írják hozzá a saját gondolataikat, álmaikat, teendőiket. Valljuk, nincsenek elhanyagolható mondatok, mert idővel minden értelmet nyer, vagy legalább egy kedves emlékké alakul” – foglalta össze a tudnivalókat az évkönyvről Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

evkonyv 1

Így hát, 2022-ben fogadják negyvenkilenc háromszéki nő és három férfi történetét, inspirációit. Nők és férfiak, együtt. Mindannyian más és más korral, tapasztalattal, élethelyzettel, vágyakkal. Hogy kerül bele három férfi? Mert így kerek a világ, mert kell a más nézőpont is az egészséges világhoz.

A kiadvány létrejöttét támogatta: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, az RMDSZ Nőszervezete, valamint a Communitas Alapítvány.