Skip to main content

Az RMDSZ Kovászna megyei tisztségviselői és jelöltjei az alábbi gondolatokkal adták ma le szavazataikat:

Tamas Sandor szavazott1

Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke, Kovászna megye tanácsának elnöke Kézdivásárhelyen, az oroszfalusi körzetben szavazott a délelőtt folyamán. A szavazást követően megismételte a kampánykiértékelőn elhangzott álláspontját, mely szerint csakis azok a jelöltek nyerhetnek, akik őszinték. Nem azok, aki megtévesztő kampányfogásokkal akarta növelni a népszerűségüket. “Az, ami mesterségesen van felfújva, az hétfőre ki fog pukkadni. A mai szavazáson az nyer, aki ismeri a terepet, a saját körzetének településeit. Az a jelölt nyer, amelyik a szép beszéd mellett a konkrét problémákat is meg fogja tudja oldani holnaptól. Ezek a jelöltek pedig az RMDSZ jelöltjei. Az új magyar pártnak egyetlen jelöltje sem végez első helyen a vásárnapi választásokon Erdélyben”.

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere feleségével szavazott a Vadász utcai sportcsarnokban. A polgármester a voksolást követően így nyilatkozott: „Azt hiszem, jól ismerem a szentgyörgyi embereket, bízok bennük, bölcsességüket nagyra tartom. Biztos vagyok benne, hogy az emberek elmennek választani, és ez lenne az én kérésem is, hogy minél többen vegyenek részt a mai választásokon. Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek rólunk. Én az erős magyar parlamenti képviseletért szavaztam. Azért, hogy semmilyen kérdésben ne lehessen rólunk nélkülünk dönteni. Bízom az erdélyi magyarság bölcsességében és józan értékítéletében.”

Markó Attila, Sepsiszentgyörgy képviselőjelöltje, 10 óra után a Gulliver óvodában adta le voksát, abban a körzetben, amelyhez a megyeszékhelyi lakcíme tartozik. A szavazást követően elmondta: „Arra szavaztam, hogy a sepsiszentgyörgyiek erős képviselettel rendelkezzenek. Arra szavaztam, hogy megerősödjön a sepsiszentgyörgyiek és a háromszékiek csapata, hogy városunk hangulata és életkedve tovább fokozódjon. Ennek a városnak felgyorsult a pulzusa. Fiataljainknak jövőképet, időseinknek biztonságot, erős kezeinknek munkahelyet remélek. Arra szavaztam, hogy Sepsiszentgyörgy Székelyföld szíve legyen, és ehhez én is hozzá szeretnék járulni!”

Az erős Székelyföldre szavazott Klárik László, az RMDSZ sepsiszéki és erdővidéki szenátorjelöltje, aki családjával érkezett a sepsiszentgyörgyi Gulliver óvoda Kós Károly utcai épületében (volt Kiss Árpád Általános Iskola) kialakított10-es számú szavazókörzetbe. „Én az erős Székelyföldre szavaztam, szenátorként pedig azért kívánok dolgozni, hogy az alkotmány, a regionális fejlesztési és közigazgatási törvény módosításával, megteremtsük a közigazgatásilag is önálló Székelyföldet. Arra kérek mindenkit, éljen ma szavazati jogával, hogy szülőföldünkön is legyen biztonság és gyarapodás” – hangsúlyozta a szavazást követően Klárik László.

Márton Árpád, sepsiszéki és erdővidéki képviselőjelölt Bodokon szavazott egy erős magyar parlamenti képviselet reményében, amely lehetővé teheti szerzett jogaink védelmét, illetve azok kiteljesítését.