Skip to main content

Tíz nap alatt Háromszéken 29 999 személy támogatta aláírásával az RMDSZ államelnök-jelöltjét, Kelemen Hunort. Az augusztus 26-án, kedden tartott sajtótájékoztatón Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet elnökének a kézjegye a 30 ezredik volt a listán.

DSC_0003

„Több mint ötszázan dolgoznak a megyében az aláírásgyűjtés kapcsán: közel száz fiatal önkéntes jár naponta házról-házra, emellett standokat állítottunk fel a városokban, de a megyei tanácsosok, polgármesterek, RMDSZ-es tisztségviselők, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének tagjai, a HÁRIT, a háromszéki gazdák, valamint a történelmi magyar egyházak képviselői is aktívan gyűjtik az aláírásokat. Lényegesen több aláírást gyűjtöttünk a kitűzöttnél, de folytatjuk a munkát, mert a visszajelzések alapján igény van rá” fogalmazott a Szervezet elnöke.

Tamás Sándor kifejtette: a területi szervezet célja, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy támogatni tudják az RMDSZ-t. A Szervezet négy Kovászna megyei irodáját naponta 50-60 személy keresi fel, amely azt bizonyítja, hogy folyamatos az érdeklődés a lakók részéről. Eddig Kommandón két nap alatt 300, Esztelneken 400 személy támogatta az RMDSZ-t, Nagybaconban pedig több mint ezer aláírás gyűlt össze 3-4 nap alatt, annak ellenére, hogy azt megelőzően az EMNP már végigjárta a települést. „A legidősebb személy, aki eddig aláírta az ívet a száz éves zágoni Deák Zsigmond volt” – tette hozzá Tamás.

„Minden politikai megmérettetésen részt kell vegyünk. Fontosnak tartottuk, hogy az államelnök választáson Kelemen Hunor legyen a jelölt. Meg vagyok győződve, hogy amióta ő a Szövetség elnöke, azóta nőtt a Szövetség súlya a romániai politizálásban, a Kárpát medencei politizálásban is, és hitelesen tudja a választási kampányban elmondani az erdélyi magyar közösség igényeit, gondjait, elvárásait. Székelyföldnek szüksége van az elkövetkező időszakban más típusú megközelítésre Bukarest irányából, más típusú elvárásaink vannak, mint az elmúlt 25 évben” mondta Tamás Sándor.

Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón közlte: „Szeptember 15-ig folytatjuk az aláírásgyűjtést. Ezúttal is felhívjuk mindenki figyelmét, hogy csak egy ívet írhat alá.” Hozzátette: aki támogatni szeretné Kelemen Hunort, aláírhatja a nyomtatványt a városi standoknál, a pecséttel ellátott igazolvánnyal rendelkező önkénteseknél, valamint a vidéki települések polgármestereinél, tanácsosoknál, RMDSZ-es tisztségviselőknél.