Skip to main content

Megújult megyei csapattal indul a háromszéki RMDSZ az idei helyhatósági választásokon. A több mint 30 ezer személy aláírásával ellátott megyei listának első 20 helyén új tagok szerepelnek, köztük nők és fiatalok.

alairas.[1]

A listát Tamás Sándor, a jelenlegi megyei tanácselnök vezeti, őt követi Henning László-János alelnök, a harmadik helyen Dálnoki Lajos, Réty község leköszönő polgármestere szerepel, aki az elmúlt három mandátumban szerzett tapasztalatával segíti majd a megyei önkormányzat munkáját. Továbbá bejutó helyen van a listán többek között az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének képviselőjeként Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője, Váncza Tibor-István, Erdővidék széki szervezetének elnöke, Dimény György a berecki magánerdészeti hivatal vezetője, jelenlegi megyei tanácsos, Grüman Róbert, a megyei szervezet ügyvezető elnöke és Orbán Miklós, agrármérnök. Emellett megyei tanácsosok lesznek: Szarvadi-Téglás Lóránd, Lénárt Adolf és Cseh Csaba vállalkozók, Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő, a fiatalokat pedig Oltean Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke képviseli. A lista kiegészül több, a megyében közismert, szakmailag felkészült személlyel.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke szerint: „Az emberek azt várják el tőlünk, hogy utat, hidat építsünk, és tegyük rendbe az egészségügyi rendszert. Emellett a közösségszervezés, a munkahelyteremtés is fontos az embereknek. Több mint 30 ezer háromszéki támogatta aláírásával a megyei tanácsosjelölteket, amely a kötelező aláírások számának harmincszorosa. Célunk, hogy a megyei tanács csapatát a lakosság támogatásával, egyetértésével tovább vigyük, illetve a női és a fiatal jelöltek szemléletmódjával új színt, dinamizmust vigyünk a tevékenységünkbe, annak érdekében, hogy meg tudjuk valósítani, amit az emberek elvárnak tőlünk.”