Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete közel 2 hét alatt több mint 25 ezer támogató aláírást gyűjtött az európai parlamenti választásokra.

alairas

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Teljesítettük a vállalt feladatot. A szövetség háromszéki szervezete az elmúlt napokban 25 ezer támogatói aláírást gyűjtött. Megszereztük a ránk bízott, szavazati joggal rendelkező személyek kézjegyével ellátott támogatását, viszont a munka nem itt ér véget. A munka folytatásaként továbbra is dolgozunk az aláírások gyűjtésén. Ez azért fontos, mert megmutatjuk: Háromszéknek van ereje, amelyet Erdélyben, Bukarestben és közvetett módon Brüsszelben is éreznek. Fontosnak tartom, hogy azokat a kérdéseket, amelyek nekünk fontosak, a megfelelő fórumon, azaz az Európai Parlamentbe is eljussanak. Azokat az embereket, akiket a szövetség jelöl, feladattal bízzuk meg: a cél az, hogy hosszú távon a háromszéki gazdák számára is ugyanolyan lehetőségeket teremtsünk, mint a francia, vagy német gazdáknak. Kovászna megyében továbbra is szükségünk van az EU-s finanszírozású beruházásokra. Ezek olyan konkrét célok, amelyek mindannyiunk számára fontosak.”

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség összesen 225 ezer támogatói aláírás összegyűjtését tűzte ki célul, ebből 26 ezret Háromszéken.