Skip to main content

Megkezdi elnöki munkáját Mágori István az RMDSZ Csernáton Községi Szervezetének élén, a jelenlévők bizalmat szavaztak neki a szeptember 13-án tartott tisztújító közgyűlésen.

Magyarságunkért minden nap küzdeni kell, és ebben a küzdelemben csak az RMDSZ tud fellépni, eredményeket elérni. Igaz néha kis lépteknek tűnnek, de nekünk, kisebbségi magyar embereknek fontos minden előrelépés. Elnökségem ideje alatt ezt igyekeztem erősíteni az emberekben, úgy érzem sikerült is, hiszen aktív volt közösségünk, megalakult a nőszervezetünk is, sok közösségépítő rendezvényünk volt.  Bár tisztségemről lemondtam, de felelősség- és kötelességérzetem közösségem iránt továbbra is erős, és továbbra is támogatom az RMDSZ munkáját” – emelte ki Kovács Ödön, leköszönő elnök.

Számomra a közösségi munka, a csernátoni közösségért végzett munka mindig is fontos volt, falvaink szépítése és építése, az emberek összetartása. Elnökként is ezt a munkát szeretném folytatni, a cél a közösség megerősítése. Bízom abban, hogy sikerül Csernáton község fejlődéséért tenni, ebben kérem az önök segítségét és támogatását” – fogalmazott Mágori István, aki megköszönte a jelenlévők bizalmát.

Fejér László Ödön, az RMDSZ Kézdiszéki Szervezet elnöke gratulált az újonnan megválasztott elnöknek, és hangsúlyozta a jövő évi választások fontosságát: „A jövő évben négy választás elé nézünk, amely mind sorsdöntő fontosságú a magyarságra nézve. Mágori István nehéz feladatra jelentkezett, hiszen mozgósítani kell az embereket, erős közösséget kovácsolni össze. Istvánt rég ismerem, ő a megfelelő személy a feladatra, hiszen jó szervező, család- és nemzetszerető, aktív ember.”

Kiemelkedő közéleti tevékenységükért díszoklevelet adtak át Bod Lívia nyugalmazott óvónőnek, és Szőcs Ilona tiszteletes asszonynak. A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, megválasztották a szervezet új elnökét, a választmányt, illetve a Fegyelmi és Etikai Bizottság tagjait.

 

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája