Skip to main content

Nyilatkozat

Üdvözöljük és támogatjuk Kelemen Hunor szándékát, miszerint folytatni kívánja RMDSZ-elnöki megbízatását.
Kelemen Hunor személyében olyan elnöke van a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, aki az egyensúlyt és az összhangot képviseli. Nemzetpolitikai elképzeléseink egybecsengenek, ő rendezte az RMDSZ viszonyát Orbán Viktorral, a magyar kormánnyal és a Fidesszel. Támogatta az erdélyi magyarságon belüli összefogást, az RMDSZ-nek pedig sikerült visszaszereznie a helyhatósági választáson Marosvásárhely és Maros megye, illetve Szatmárnémeti és Szatmár megye vezetését.

Két évvel ezelőtt Kelemen Hunor úgy vezette a koalíciós tárgyalásokat, hogy annak eredményeképpen megerősödött az erdélyi magyarság és az RMDSZ súlya Romániában, számarányunk feletti súllyal veszünk részt a kormányzati döntésekben, így tudjuk szülőföldünket fejleszteni. Másokkal ellentétben mi, az RMDSZ a közösségért kormányzunk, ennek köszönhetően sok magyarlakta vidéken, így Háromszéken is új lendületet kapott a modernizáció.

Ezt a munkát tovább kell vinnünk, a szolgálatot folytatnunk kell. Éppen ezért, örömmel fogadtuk a hírt, hogy Kelemen Hunor a folytatás mellett döntött! Szándékának érvényesülését minden erőnkkel támogatni és segíteni fogjuk! Kelemen Hunor számíthat Háromszékre!

 

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke

 

2023. március 10.

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája