Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete tisztújító küldöttgyűlést tartott Gidófalván, december 9-én, pénteken. Az eseményen jelen levő 34 küldött egyhangúan választotta az RMDSZ Gidófalva Községi Szervezetének élére Porzsolt Leventét, akinek munkáját az újonnan megválasztott egyeztető tanács segíti a következő négy évben.

Porzsolt Levente, az RMDSZ Gidófalvi Községi Szervezet elnöke megköszönve a gidófalvi választmánytagok bizalmát elmondta: „Teljes tudásommal állok a feladat elé,  de fontos kihangsúlyozni, hogy ez közös munka kell legyen. Gondolkozzunk és dolgozzunk közösen, hogy együtt vigyük előre községünket.”

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke felszólalásában kihangsúlyozta: „ A mi politikai közösségünkben, az RMDSZ-ben van egy nagyon jó mondás: szervezetlen szervezetben nem mozog a mozgalom. Meggyőződésünk, hogy az erdélyi, székelyföldi magyar közösség mozgalomszerűen kell az életét szervezze: egyrészt a közösségépítést, másrészt a sajátos helyzetünkből adódó jogaink kivívásának az erőfeszítéseit, harmadrészt pedig a fizikai építkezést, életminőségünk jobbá tétele érdekében. Ezen elvek mentén a megye községeiben és városaiban időnként újraszervezzük, vagy megújítjuk a szervezeti életet.

Az eseményen részt vevő Könczei Csaba parlamenti képviselő aktuálpolitikai kérdésekről, a helyi közösségek által végzett munka fontosságáról beszélt.

A héten az RMDSZ angyalosi, fotosmartonosi, étfalvazoltáni és gidófalvi helyi szervezeteinél zajlott tisztújító közgyűlés, ahol elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, elnököt, illetve olyan választmányt szavaztak meg a vezető mellé, amelynek tagjai a következő négy évben a magyar közösségért folytatják tevékenységüket.

Angyaloson, egyöntetűen Imre Gábornak szavaztak bizalmat, Fotosmartonoson Magyarosi Csaba Károly alpolgármestert választották vissza, Étfalvazoltánban az elnöki tisztséget Lemhényi Katalin tölti be, Gidófalván pedig ez alkalommal is Jancsó Ernő polgármestert választották a helyi szervezet élére.