Skip to main content

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. február 16-án, 17 órától a sepsiszentgyörgyi Park Hotelben (Gábor Áron utca 12-14.) tájékoztató fórumot szervezünk a vállalkozóknak, ahol első kézből kaphatnak hasznos információkat a Környezetvédelmi Minisztérium által újonnan elfogadott betétdíjas rendszerről. 

Az esemény kezdeményezője az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete és Miklós Zoltán, RMDSZ-es parlamenti képviselő. Szakmai meghívottak és partnereink: Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter és Ráduly Róbert Kálmán miniszteri tanácsos, valamint Edler András a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara igazgatója. Házigazda: Kovács István, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó Egységek Szövetségének (SVESZ) elnöke.

Mint ismeretes, a kisboltoktól a nagyáruházakig, az ásványvízgyártóktól a vendéglátóhelyekig, minden italt – palackozott víz, üdítőital, sör, bor, szeszesitalok – gyártó és árusító vállalkozásnak február 28-ig kötelezően regisztrálnia kell a betétdíjas rendszerben, amelyet a RetuRO internetes felületén, a www.returosgr.ro oldalon tehet meg. Azok, akik ezt elmulasztják 20.000 és 40.000 lej közötti bírságra számíthatnak a Környezetvédelmi Őrségtől. 

A betétdíjas rendszer célja, hogy a PET-palackok, sörösdobozok és üvegek ne a folyóinkat, termőföldjeinket szennyezzék, ne az egészségünket károsítsák, hanem újrahasznosítva gazdasági hasznot hozzanak.

A találkozó jó alkalom arra, hogy a vállalkozók első kézből kapjanak tájékoztatást a Környezetvédelmi Minisztérium által bevezetett betétdíjas rendszerről, valamit megfogalmazhassák a téma kapcsán felmerülő kérdéseiket, ezzel is megelőzve az esetleges büntetéseket.

Az eseményt élőben is közvetítjük az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet Facebook oldalán.