Skip to main content

Kiss Augustin az RMDSZ Zágon Községi Szervezete élén 

A papolci szervezet vezetője továbbra is Kelemen Gyula Attila  

Megkezdte elnöki munkáját Kiss Augustin polgármester az RMDSZ Zágon Községi Szervezete élén, akinek a november 27-én megtartott tisztújító közgyűlésen több mint 260 jelenlévő szavazott bizalmat. A község polgármestere a következő négy évben az újonnan megszavazott választmánnyal folytatja a közösségépítő munkát.

Az eseményen Márton János leköszönő elnök üdvözölte az egybegyűlteket: „A helyi RMDSZ volt elnökeként köszönöm mindazoknak a támogatását és a munkáját, akik az elmúlt időszakban mellettünk álltak, s akikkel együtt elvégeztük azokat a feladatokat, amelyekkel Önök megbíztak.”

„Az utóbbi időszakban az összes orbaiszéki RMDSZ-tisztújításon részt vettem, kivéve Nagyborosnyón.  Ott sajátos a helyzet. A jövő év kihívásokkal teli, meg kell mutatnunk magyarságunk erejét, össze kell fognunk annak érdekében, hogy sikeresen zárjuk a választásokat, hogy községeinket RMDSZ-es polgármesterek vigyék előbbre” – fogalmazott Kis József, az RMDSZ Orbaiszéki Szervezetének elnöke.

Kiss Augustin, Zágon község polgármestere az elmúlt három és fél év munkálatairól számolt be. „A kultúrotthon a helyi közösséget szolgálja, ezért kiemelten fontos volt felújítani, hogy korszerű körülmények között tudjunk rendezvényeket szervezni a lakosok számára Papolcon és Zágonban egyaránt. Helyi költségvetésből parkolókat alakítottunk ki a papolci kultúrotthon szomszédságában, felújítottuk a polgármesteri hivatalt. Ugyanakkor önerőből pallókat építettünk, hidat javítottunk, a községi utakat elláttuk jelzőtáblákkal, a tönkrement aszfalt utakat megjavítottuk. A jövő generációjáról is gondoskodtunk, hiszen mindkét településen okos táblával szereltük fel az óvodákat, Zágonban parkolót is létesítettünk a Szabó Kati óvoda szomszédságában, hogy a szülők biztonságos körülmények között tudják odavinni gyermekeiket. A sport jelentős szerepet játszik a fiatalok fejlődésében, ezért odafigyeltünk arra, hogy sportrendezvényeket szervezzünk, felújítsuk a focipályát és a sportbázist. A közösségépítés mindig is fontos volt számunkra, több olyan rendezvényt is szerveztünk, ahol a faluközösség, a gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat, kulturális és kikapcsolódási lehetőséget biztosítva ezáltal.”

Az újonnan megválasztott elnök beszámolt arról is, hogy közel tíz hónap után megoldották a település vízellátásának problémáját. Kitakarították és rendbe tették a kutakat, megjavították a falu vízhálózatában gondot okozó csőtöréseket, ugyanakkor nekikezdtek a vízhálózat bővítésének is. Egy 50 méteres kút fúrását tervezik, amely az engedélyek megszerzése után, kiszolgálja majd az egész községet.

Zágon egy bonyolult község, de itt mindig is békét lehetett tartani, és ez a jövő záloga! Azért vagyunk ma itt, hogy összegezzük a munkánkat, megbeszéljük a teendőket, és RMDSZ elnököt válasszunk, mert a mi politikai családunk az a szervezet, amelyik garantálja a fejlődést a háromszéki településeken” – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.  

 

HozzátetteEgy ujjal még egy radírgumit sem lehet felemelni, és ez így van az élet minden területén, így a politikában is. Közös erővel viszont bármit el lehet érni. 2020-ban a helyhatósági választásokon nagyon erős összefogás tanúi voltunk, és látjuk, azóta is fejlődik Zágon község. Politikusként két célunk lehet: megyéink, városaink, településeink fejlesztése, és a közösség építése. Ezért fontos, hogy olyan politikai tisztségeket töltsünk be mi, a magyar lakosság képviselői, ahol van beleszólásunk, mert településeink csak nekünk fontosak! De hiába van egy városnak, községnek jó polgármestere, aki megtesz mindent a fejlődésért, ha a közösség nem áll mellé. Arra kérem Önöket, hogy a jövő évi választásokon is álljunk ki jelöltjeink mellett, mutassuk meg magyar közösségeink erejét.” 

Az RMDSZ Papolci Szervezetének vezetésével továbbra is Kelemen Gyula Attilát bízták meg a jelenlévők, aki a tisztújításon megköszönte a helyiek eddigi segítségét, mely közös munkával a települést fejlesztették.

Az eseményen kiemelkedő közéleti tevékenységükért és a közösségért végzett önzetlen munkájukért díszoklevelet adtak át Kis Józsefnek, az RMDSZ Orbaiszéki Szervezete elnökének és Márton János kántornak, az RMDSZ Zágon Községi Szervezet leköszönő elnökének.

 

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája 

2023. november 28.