Skip to main content

Újabb négy évre kapott elnöki megbízatást az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének élén Tamás Sándor, akit 272 érvényes támogatói szavazattal választottak újra. A tisztújító küldöttgyűlést pénteken a sepsiszentgyörgyi dohánygyárban tartották.

A küldöttgyűlésen Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere az est házigazdájaként üdvözölte a küldötteket, hozzátéve:  „Néhány hónapja Temesváron, az RMDSZ 16. Kongresszusán mondtam, hogy Románia mindig jobb irányba tart, amikor a Szövetség is részt vesz, amikor mi is részt veszünk a kormányzásban. Még mindig ugyanígy gondolom! Habár a bukaresti pozíciónk megváltozott, amíg ott voltunk számos nagyszerű projektet indítottunk el – elég, ha csak a bölcsődeépítésre, a kovásznai wellness központra, iskolák, kórházak felújítására, illetve más fontos beruházásokra gondolunk, amelyek az itt élő emberek életminőségét javítják. Ami azonban a legfontosabb, és amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy az elmúlt időszakban megmozgattuk Háromszéket”.

Kelemen Hunor szövetségi elnök beszédében kiemelte, hogy Háromszék az RMDSZ politikai közösségének egyik sikertörténete, hiszen itt a stratégiai gondolkodást soha nem váltotta fel az olcsó demagógia és populizmus, valamint az egocentrikus világkép. „Háromszék példát mutatott, elsősorban azért, mert Háromszéken pontosan tudták, hogy mi a cél, és ehhez jó csapatot sikerült kialakítani” – jelentette ki a szövetségi elnök. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy bár az RMDSZ politikai helyzete megváltozott, és már nincs kormányon, a munkát egyenes gerinccel folytatják a közösség érdekében, és ezt szem előtt tartva készülnek a jövő évi választásokra is.

Az elmúlt 15 évben, amióta a megyét és a megyei RMDSZ-t vezetem, mindenekelőtt összhangot teremtettünk. Először az RMDSZ csapatán belül, egymás között. Aztán összhangot teremtettünk Alsó- és Felsőháromszék között, a székeken belül, és ha kellett, akkor egy-egy településen belül is. És igen, amikor mi készen álltunk, akkor összhangot teremtettünk az emberekkel is, és a korábbi »lejtmenet« után, 15 éve töretlenül »hegymenetben« vagyunk, ami az RMDSZ bizalmi indexét illeti Háromszéken. Meggyőződéssel mondom ma is: az összhang a kulcsa minden eddigi és eljövendő sikernek” – emelte ki Tamás Sándor megyei elnök beszámolójában.

A tisztújító gyűlésen megválasztották azokat a küldötteket is, akik az elkövetkezőkben Háromszéket képviselik a Szövetségi Képviselők Tanácsában.

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája

2023. szeptember 16.