Skip to main content

10 éves az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete 

 Következetes munka, hit és energia, dinamizmus, aktív közösségszervezés – erről szólt az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elmúlt tíz éve. A december 13-án, Sepsiszentgyörgyön megtartott születésnapon a hölgyek az elmúlt évek munkáját összegezték és töretlen lelkesedéssel vágnak neki a következő évtizednek.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének leköszönő elnöke köszönetet mondott a hölgyeknek kitartó munkájukért és a támogató közösségért. „Ha valami tölt, ha valami motivál, ha valaminek van értelme, örömet szolgál, arra nem sajnálunk sem időt, sem energiat. Büszkén mondhatom, hogy aktivitásaink révén sikerül lendületet vinni településeink életébe. Sok helyen nőszervezeteink tagjai a helyi közösségek mozgatói, szíve-lelkei, akik képesek szebbé, jobbá, összetartóbba kovácsolni, ötleteikkel, programjaikkal kimozdítani, cselekvésre bírni sok háromszéki települést. Felejthetetlen emlékek és pillanatok sokaságát hozta ez a szervezeti együttműködés és időnként valós támaszul szolgált minden nehézsége mellett. Az elmúlt években közösen egy regényre valót alkottunk, igazi családdá kovácsolódtunk.”  

A szervezet élén Domokos-Fejér Melinda folytatja a munkát, a kézdivásárhelyi nőszervezet egykori elnöke. Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének egyetlen célja volt az elmúlt 10 évben és továbbra is ezt tartja szem előtt: kitartóan dolgozni a helyi közösségekért! „Egyre növekvő nagy családot alkotunk. Tíz év önzetlen munka, rengeteg mosoly, összenőttünk. Az évek során hitet és energiát adunk egymásnak, inspirálunk, motiválunk. Jelenleg tagszervezeteinkben közel 1500 nő tevékenykedik, sokszínűek vagyunk és mindannyian fontosak közösségeinkben. Évente legkevesebb 250 rendezvényt valósítunk meg és ha csak szűken adom össze is egy évtized alatt 2500 eseményt szerveztünk a háromszéki közösségeknek. Az ezért kapott temérdek mosolyt és hálás tekintet pedig megszámlálhatatlan.” – fogalmazott.

Erdély legaktívabb, legsokszínűbb RMDSZ Nőszervezete a háromszéki, mely biztos támogató hátszéllel alakult meg és működik mai napig. Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke már a kezdetektől a nőszervezet pártfogója. Az elnök kiemelte: „A Szövetség háromszéki nőszervezete alaposan, következetesen építkezett. Volt organikus fejlődés, amelynek eredménye egy sokoldalú, hiánypótló, közösséget formáló szervezet, sikerének titka pedig, hogy a nőszervezet vezetői nem pozíciókat akartak, hanem munkát vállaltak. Tisztelettel köszönjük munkájukat, amelyre a továbbiakban is számítunk.”

A találkozón a közös beszélgetések, jövőtervezés mellett a hölgyek széki elnököket választottak, megköszönve az eddigi vezetők Sztakics Éva, Kondor Ágota (Sepsiszentgyörgy), Imre Melinda (Kézdiszék), Balázs Tünde (Orbaiszék), Nagy Piroska, Molnár Orsolya (Erdővidék) munkáját. A jelölések értelmében az elkövetkező négy évben Sepsiszéken Igyártó Réka, Sepsiszentgyörgyön Kovács Zenkő Bernadett, Erdővidéken Buda Rozália, Kézdiszéken Gajdó Szende, Orbaiszéken pedig Bodó Enikő alelnökökként segítik a nőszervezet munkáját.

Az eseményen a hölgyek Dr. Gyéresi Júlia, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem adjunktusa, beszédtechnika tanár, hangfejlesztő tréner Önbizalomfröccs című lélekemelő és motiváló előadásából gyűjtöttek kellő lendületet a további munkához.

az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája 

2023. december 14.