Skip to main content

Folytatja elnöki munkáját Balázsi Dénes polgármester az RMDSZ Bardoc Községi Szervezet élén, több mint 120 jelen lévő küldött szavazott újra bizalmat neki a június 22-én, csütörtökön tartott tisztújító közgyűlésen. Az elöljáró munkáját a következő négy évben az újonnan megszavazott választmány segíti, amelynek 65 százalékát nők és közel 26 százalékát fiatalok teszik ki.

„Az elmúlt évszázad bebizonyította: elsősorban a saját közösségünkre és a saját munkánkra számíthatunk. Az utóbbi időszakban olyan helyzetet alakítottunk ki Erdővidéken, amilyen soha nem volt az elmúlt 33 évben, hiszen minden erdővidéki polgármester a mi politikai közösségünkhöz tartozik, ami nagy lehetőséget jelent az itt élő közösség életében. Balázsi Dénes és csapatának munkássága összefonódik a község fejlesztésével. Bardocon nemcsak az infrastrukturális fejlesztésre, hanem a tartalmi kérdésekre is egyaránt hangsúlyt fektetnek, nem véletlen, hogy fejlődése vetekedik bármelyik kisvároséval. Külön öröm számunkra, hogy Háromszéken először történt meg, hogy 65 százalékban nők vesznek részt a Bardoc községi választmányban. Ezúton is gratulálok ehhez a merész lépéshez!” – fogalmazott Tamás Sándor, a Háromszéki Területi Szervezet elnöke felszólalásában.  


„Az RMDSZ elsősorban egy szövetség; a magyar emberek szövetsége, amely mindig a magyar emberek érdekeit helyezte előtérbe. Ezt tette az elmúlt 33 évben, és teszi ezután is. Büszkén mondhatjuk, hogy Bardoc az egyik legszebb és legfejlettebb község Erdővidéken, ahol rengeteg munkával és sok sikeres pályázattal sikerült a községet 21. század szintjére emelni. Ezért dicséretet érdemel az itt élő közösség és mindazok, akik tisztességgel és becsülettel, az összefogás jegyében végezték munkájukat” – fogalmazott a közgyűlésen jelenlévő Gál Károly parlamenti képviselő.

 

Balázsi Dénes, Bardoc község polgármestere az elmúlt időszak munkálatairól és a jövőbeli tervekről számolt be, majd megköszönte az eddigi munkát mind a közösségnek, mind az RMDSZ bardoci szervezetének. „Infrastrukturális szempontból Bardoc község jó úton halad. Jelenleg egy sportpálya építését tervezzük, ehhez már benyújtottuk a pályázatot az Országos Beruházási Társasághoz, ami pozitív elbírálásra került. Nagy öröm látni, hogy ilyen szép számban vettünk részt ezen a találkozón. Én továbbra is bízom az itt élő közösségben, a választmányi tagokban és fiataljainkban, és remélem, hogy Bardoc község újult erővel és lendülettel veszi az akadályokat a jövőben is” – fogalmazott az elöljáró, megköszönve a bizalmat.

 

Váncza Tibor István, az RMDSZ Erdővidék Széki Szervezet elnöke a tisztújítás fontosságára hívta fel a figyelmet: „A tisztújításokkal nemcsak fiatalítani akarjuk a szervezeteinket, hanem új lendületet hozni közösségünk életébe, hiszen együtt, közösen tudunk előre haladni” – emelte ki. 


A polgármester díszoklevelet adott át Boda Istvánnak, az RMDSZ Erdőfülei Szervezet alapítójának, akit kiemelkedő közéleti tevékenységéért díjaztak. A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, valamint megválasztották az egyeztető tanács, a fegyelmi és etikai bizottság tagjait.

 

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája

  1. június 23.