Skip to main content

Egyhangúlag Bihari Edömér polgármestert választotta az RMDSZ Nagyajta Községi Szervezete élére az április 20-i tisztújító közgyűlésen jelen lévő 24 küldött. Az elöjáró munkáját a következő négy évben az újonnan megszavazott választmány segíti. Középajtán Sikó Lászlót bízták meg a szervezet vezetésével.

,,Az elmúlt néhány évben az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően rengeteg fejlesztést sikerült megvalósítani, emellett több beruházást célzó nyertes pályázat várja a kivitelezési fázisát. A következő időszak kihívása az lesz, hogy ezt a munkát folytatni tudjuk vagy sem. A közösségépítő munkának viszont legalább ennyire fontos szerepe van településeink életében. Akkor tud Középajta Nagyajtával kéz a kézben előrelépni, ha az infrastrukturális fejlesztések mellett a közösséget is jól meg tudjuk szervezni. A mi feladatunk egyértelmű: a társadalom különböző rétegeivel – történelmi egyházak, nőszervezet, ifjúság, gazdatársadalom, pedagógusok, stb. – való viszonyok rendezése és fejlesztése, partnerségeink megerősítése. Ugyanakkor célunk a kormányzati eszközökkel és a rendelkezésünkre álló kapcsolatrendszerünkkel képviselni a magyar emberek érdekeit Bukarestből Brüsszelig”– hangsúlyozta felszólalásában Bodor László, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke.

,,Erdővidék szerencsés helyzetben van, hiszen hat polgármesterünk van az RMDSZ színeiben, ugyanakkor a középajtai és nagyajtai ifjúsági szervezetekkel is partneri kapcsolatot ápolunk. Emellett térségünk több településén is megalakulóban van a nőszervezet. Nekünk, együtt a községi és helyi szervezetekkel, a nőszervezetekkel és a fiatalokkal közösen kell terveznünk és gondolkodnunk annak érdekében, hogy a következő időszakban is egy erős közösséget alkossunk” — fogalmazott a közgyűlésen résztvevő Váncza Tibor, a Szövetség Erdővidék Széki Szervezetének elnöke.

Bihari Edömér, Nagyajta község polgármestere az elmúlt időszak közigazgatási munkálatairól, és a jövőbeli tervekről számolt be, majd megköszönte az eddigi munkát mind a közösségnek, mind az RMDSZ nagyajtai szervezetének. ,,Nagyajtán és Középajtán is egy fiatal és lendületes csapat fogott össze a közösségünkért, reméljük, hogy a közeljövőben a nőszervezet is megalakul településeinken. A következő év a megvalósítás éve kell legyen” – fogalmazott az előjáró, megköszönve a bizalmat. 

A polgármester díszoklevelet adott át Barabás Mihálynak, aki 33 évig volt iskolaigazgató. Intézményvezetői munkája mellett a helyi és tágabb értelemben vett, kiemelkedő közéleti tevékenységéért is díjazták.

Az eseményen részt vett Balázsi Dénes, az RMDSZ Erdővidék Széki Szervezetének ügyvezető elnöke, Bardoc község polgármestere, aki a  csapatmunka fontosságára hívta fel a figyelmet. ,,Közös értékek mentén gondolkodva és dolgozva könnyebb előrelépéseket tenni közösségünk érdekében“- fogalmazott.

A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, valamint megválasztották az egyeztető tanács, a fegyelmi és etikai bizottság tagjait.

Csütörtökön Középajtán is tisztújító közgyűlést tartottak, ahol Sikó Lászlót választották a helyi szervezet élére. Az eseményen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, elnököt, illetve olyan választmányt szavaztak meg az elnök mellé, amelynek tagjai a következő négy évben a magyar közösségért folytatják tevékenységüket.

 

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája

  1. április 21.