Skip to main content

A nők a tiszta források gondozói, akik értékrendet nevelnek a jövő nemzedékébe és összetartják a közösséget – hangzott el az RMDSZ Kommandói Nőszervezetének alakuló ülésén április 18-án. A szervezet élére Kádár Katót választották az egybegyűltek, alelnöknek pedig Csoma Zsófiát és Kádár Hangát.

„A kommandói hölgyek már néhány éve bekapcsolódtak az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének programjaiba, örülünk, hogy most hivatalosan is megalakul a helyi nőszervezet. Eddig is aktívan tevékenykedtek közösségükben, ezután pedig bővült csapattal dolgoznak tovább. A nőszervezet minden nőnek lehetőséget biztosít ötleteinek megvalósítására, erőt meríthetnek belőle, kipróbálhatják magukat.” – fogalmazott Domokos-Fejér Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

Kocsis Béla, Kommandó polgármestere az eseményen kiemelte a nők elengedhetetlen szerepét a közösség életében: „Az elkövetkezőkben is nagy szükség lesz a kommandói nőkre, munkájukra, hiszen ők azok, akik lelküket adják a családért. Bízom a közös munka erejében és abban, hogy továbbra is közösen építjük Kommandó jövőjét.” – fogalmazott az elöljáró, támogatásáról biztosítva a hölgyeket.

A több mint tizenöt éve egészségügyi asszisztensként dolgozó Kádár Kató, az RMDSZ Kommandói Nőszervezetének elnöke megköszönve a bizalmat elmondta, céljuk, hogy a helyi önkormányzattal és egyházzal közösen tevékenykedjenek Kommandóért. „A nőszervezetben közösségépítő és karitatív programokat vállalunk, bekapcsolódunk a református egyház által tavaly megszervezett családi nap idei szerezésébe, közösségépítő és csapatösszerázó tevékenységeket és szakmai előadásokat tervezünk, valamint folytatjuk az ünnepnapok köré szervezett programjainkat” – vázolta a tervek egy részét Kádár Kató.

Az eseményen résztvevők megismerhették Székelyföld első süteményeskönyvét, az Édes ízek Székelyföldről című kötetet. Szőcs Ilona, a csernátoni Malomkert vezetője, a könyv egyik szerzője és Igyártó Réka, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének programfelelőse a kötet kivitelezéséről, az érzéseket és élményeket hordozó hagyományos receptekről beszéltek. A rendezvényt Kádár Hanga református tiszteletesasszony ünnepi fuvola-műsora színesítette.

az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája 

  1. április 18.